Με τη φωτιά στη Βρυσούλα Σχηματαρίου να μαίνεται το μεσημέρι ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός αριθμός έκτακτης ανάγκης 112. Το μήνυμα που εστάλη από την Πολιτική Προστασία, καλεί τους κατοίκους να αποφύγουν τη μετακίνηση στην περιοχή λόγω των έντονων καπνών.
«Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Βρυσούλα Σχηματαρίου, βορειοδυτικά του Δήλεσι αποφύγετε την μετακίνηση σας στην περιοχή. Πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα του 112 που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής στα κινητά τους τηλέφωνα.
Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στη #Βρυσούλα #Σχηματαρίου, βορειοδυτικά του #Δήλεσι αποφύγετε την μετακίνηση σας στην περιοχή
‼️ Πυρκαγιά στην περιοχή σας
👉🏻 Ακολουθήστε τις οδηγίες των Aρχών
— 112 Greece (@112Greece) July 4, 2022
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 22 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών.
Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.
Όπως ανέφερε στο iEidiseis.gr ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Περγαλιάς Βασίλειος, η φωτιά είναι μεγάλη και οι φλόγες απειλούν σπίτια.
O Δήμαρχος είχε ζητήσει νωρίτερα την προληπτική εκκένωση του Δήλεσι.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.
Μεγάλη φωτιά στα Οινόφυτα!! 🤬
Κερατάδες!! pic.twitter.com/SOAnhE61Zm— Θανασης🇬🇷🇨🇾❤ (@fotiaklavra) July 4, 2022
Ο Δήμος με έκτακτη ανακοίνωσή του στο Facebook παράλληλα ζητά από τους κατοίκους και όσους βρίσκονται εκεί να εκκενώσουν την περιοχή.
https://www.facebook.com/dimostanagras/posts/406774248155643