Το μύνημα πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι «διαφορετικά» από τα άλλα, αλλά και ότι ήδη «φαίνεται το φως στο τούνελ» έστειλε απόψε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας και καθηγητής Παναγιώτης Πρεζεράκος, αναφερόμενος στον εμβολιασμό.
«Έχει μείνει λίγο διάστημα. Έχουμε κάποιους μήνες μπροστά μας», ανέφερε ο ίδιος κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας το βράδυ της Τετάρτης, παίρνοντας τον λόγο μετά τον κ. Κικίλια.
Στο διάστημα αυτό θα «πρέπει να συνεχίσουμε αυτά που κάναμε μέχρι τώρα. Πρέπει να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αυτή την υπεύθυνη συμπεριφορά που αναπτύξαμε μέχρι τώρα. Ούτως ή άλλως, το τρέχον έτος γιορτάσαμε διαφορετικά τις Απόκριες, γιορτάσαμε διαφορετικά το Πάσχα, το βέβαιο είναι ότι θα γιορτάσουμε και διαφορετικά τα Χριστούγεννα».
Στη συνέχεια, ωστόσο, θα υπάρχει και «μια μεγάλη διαφορά. Ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται το φως στο τούνελ. Ήδη φαίνεται ότι φτάνουμε προς το τέλος του τούνελ και φυσικά αναφέρομαι στους εμβολιασμούς. Ας κρατήσουμε αυτή την αχτίδα αισιοδοξίας να μας αφήσει να ζεσταθούμε», δήλωσε ο κ. Πρεζεράκος.
Και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα, καταλαβαίνουμε ότι οι αντοχές, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, έχουν δοκιμαστεί. Της καθεμιάς και του καθενός από εμάς συνεχίζουν να δοκιμάζονται. Υπομονή, έμεινε λίγος χρόνος από εδώ και πέρα. Και όπως θα έλεγε και ο κύριος Τσιόδρας, το θέμα δεν είναι να αγκαλιάσει ο παππούς και η γιαγιά το εγγόνι, το θέμα είναι να αγκαλιάσει με ασφάλεια ο παππούς και η γιαγιά το εγγόνι τους».
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ακόμη 1.677 κρούσματα σε όλη τη χώρα αλλά και 95 θανάτους.