Στις 8 Ιουνίου πέφτει η αργία του Αγίου Πνεύματος φέτος, πρώτη αργία μετά την χαλάρωση των μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού στη χώρα μας.
Η 8η Ιουνίου είναι Δευτέρα, που σημαίνει ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν το τριήμερο, κάνοντας μία «απόδραση» από τους τόπους κατοικίας τους.
Σύμφωνα με όσα θα ισχύουν για τις μετακινήσεις από τις 18 Μαΐου, όπως γνωστοποίησε χθες ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από Δευτέρα δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός μετακίνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα, και την Κρήτη.
Επισημαίνεται ότι σε βασικούς κανόνες προκειμένου να λειτουργήσει ξανά ο τουρισμός αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.
Παράλληλα, κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε ότι η μετάβαση στα υπόλοιπα νησιά πιθανότατα να επιτραπεί στις 25 Μαΐου.