Ελλάδα

Ιταλία: Αναγκαστική προσγείωση ελικοπτέρου – Συμμετείχε στην κατάσβεση φωτιάς στην Σικελία

Σώος ο πιλότος του ελικοπτέρου στην Ιταλία. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ένα από τα ελικόπτερα της ιταλικής Δασοφυλακής που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Σικελία, στην περιοχή των Συρακουσών, παρουσίασε μηχανική βλάβη αργά το απόγευμα της Τετάρτης (26/7).

Χάθηκε κάθε επαφή με το κέντρο συντονισμού επιχειρήσεων και επί περίπου δύο ώρες επικράτησε έντονη ανησυχία για την τύχη του πιλότου.

Τελικά, όμως, έγινε γνωστό ότι ο πιλότος κατάφερε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση και πριν από λίγο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του νησιού. Είναι τραυματισμένος, αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής για την αίσια έκβαση, διότι τις τελευταίες ώρες εργάζονται αδιάκοπα οι πιλότοι ελικοπτέρων και αεροσκαφών που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών», δήλωσε η υπεύθυνη περιβαλλοντικών υποθέσεων της περιφέρειας της Σικελίας, Έλενα Παγκάνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Meteo: Ανάσα μετά τον καύσωνα - Βουτιά της θερμοκρασίας έως και 14 βαθμούς
Παγιδευμένοι spoiler: Η Άννα ανακαλύπτει αυτό που φοβόταν περισσότερο για τον Δημήτρη
Chevron Right