Ελλάδα

Μίχος στη δίκη της Χ.Α.: Ηγετικός ο ρόλος του Λαγού στο «Συνεργείο»

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων για την επίθεση τάγματος της Χ.Α. στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο συνεχίστηκε σήμερα η σχετική δίκη.

 

Στο δικαστήριο κατέθεσαν οι Ευστράτιος Μπράβακος, Γιώργος Καλπιτζής, Κονταξίου, αλλά και ο πρώην βουλευτής της Χ.Α., Νίκος Μίχος.

Από την απολογία του Μίχου προέκυψαν σοβαρά στοιχεία, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ επιβεβαίωσε ότι ο Γιάννης Λαγός είχε ηγετικό ρόλο σε αυτή την επίθεση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μοτοπορεία στην Ηλιούπολη ήταν οργανωμένη για τη διανομή φυλλαδίων και ότι τη διοργάνωναν οι τοπικές οργανώσεις Πειραιά και Νίκαιας.

Ο Μίχος απαντώντας σχετικά με το αν το Συνεργείο ήταν ένας από τους στόχους της μοτοπορείας, απάντησε δεν ήξερε καν ότι υπήρχε το «Συνεργείο» προσθέτοντας ότι «εγώ ήμουν απλός βουλευτής, δεν ήμουν περιφερειάρχης. Μόνο ο περιφερειάρχης θα μπορούσε να δώσει εντολή ή ο Μιχαλολιάκος».

Μάλιστα, σαφής ήταν η απάντησή του σχετικά με το ποιος έδινε το στίγμα στη μοτοπορεία. «Εγώ είδα μπροστά το αυτοκίνητο του Λαγού και από πίσω πήγαιναν οι μοτοσικλέτες» είπε με νόημα.

Ο Μίχος πάντως παραδέχθηκε ότι έλαβε μέρος στην μοτοπορεία, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί και το «άδειασμα» προς τον αρχηγό της Χ.Α., Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν αναφέρθηκε σε προηγούμενες διαψεύσεις ότι είχε λάβει μέρος.

«Να πω [απευθύνεται στους συνηγόρους της πολ. αγωγής] στους κ. συνηγόρους, ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ότι δεν ήμουν εκεί, αυτή ήταν γραμμή που δόθηκε από τον Μιχαλολιάκο στον προηγούμενο δικηγόρο μου. Ο πρώην συνήγορός μου, μου έκρυψε πράγματα και για αυτή τη δίκη και για την μεγάλη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο -ανεξάρτητος πλέον- ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός δεν απολογήθηκε στη σημερινή δικάσιμο, καθώς ο δικηγόρος του ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο πελάτης του βρίσκεται στο Στρασβούργο. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί και να απολογηθεί στις 10 Σεπτέμβρη, όταν θα συνεχιστεί η δίκη.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κάτω από το 2% η απόδοση του νέου 7ετους ομολόγου
Σταϊκούρας: Ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα βοηθήσει στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων
Chevron Right