Ψεύτικη ήταν η είδηση ότι πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας.
Η είδηση μεταδόθηκε από το Twitter account του Παναγιώτη Πικραμμένου, το οποίο, ωστόσο, ήταν hoax και δημιουργήθηκε απ’ τον Ιταλό δημοσιογράφο Tommasso Debenedetti.
https://twitter.com/PikrammenosGR/status/1151472188714827776
Το Twitter account δημιουργήθηκε πριν από δύο ημέρες από τον Ιταλό δημοσιογράφο, γνωστό για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ο οποίος έγραψε το μεσημέρι της Τετάρτης στον εν λόγω λογαριασμό ότι πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
https://twitter.com/PikrammenosGR/status/1151478730075856896
Για το θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου και το οποίο γνωστοποιεί ότι ο λογαριασμός στο twitter στο όνομά του αντιπροέδρου είναι πλαστός.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ήδη έχει ζητηθεί η παρέμβαση της της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να «κατέβει» ο επίμαχος λογαριασμός, να εντοπιστούν οι δράστες και να αναζητηθούν οι ευθύνες.