Ελλάδα

Φωτιά τώρα στον Βαρνάβα – Οριοθετήθηκε το μέτωπο

Ακόμα μια φωτιά στη χώρα μας, αυτή τη φορά στον Βαρνάβα.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε, το πρωί της Κυριακής (30/07), στον Βαρνάβα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση των Αρχών, η φωτιά μαίνεται επί της οδού Αγίου Γεωργίου, σε περιοχή όπου υπάρχουν κατοικίες και μοναστήρι.

Στο σημείο ήδη επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Αργότερα, ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, με δήλωσή του στον ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε ότι Η φωτιά ελέγχθηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και τη βοήθεια των εθελοντών.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιές και σήμερα (30/07)

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Καρπάθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Φωτιά, Πυρκαγιά, Χάρτης, Πολιτική Προστασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
6 οδηγικά λάθη που κάνουμε συνέχεια και «σκοτώνουν» το αυτοκίνητό μας
Τραγικός θάνατος 20χρονης με νοικιασμένο ποδήλατο στο Αγκίστρι
Chevron Right