Πολιτική

Στόχος του Τσακαλώτου ένα επιτελικό κόμμα που θα ακούει τα μέλη του

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής debate όχι όμως με την λογική της «ατάκας» αλλά σε μια συζήτηση με χρονική άνεση και ουσία για όλους τους υποψήφιους.

Την λογική του για την ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ σκιαγράφησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνοντας λόγο για μια πορεία μέχρι το 2026 όπου θα μπαίνουν σαφείς στόχοι και θα υπάρχει έλεγχος επίτευξης. «Μετά από μια τέτοια ήττα δεν μπορείς να κάνεις θεαματικές κινήσεις. Πρέπει να έχεις στρατηγική για ιδεολογικές μάχες, πως θέλεις να δουλεύει το κόμμα και να έχεις σχέδιο για το 2026» σημείωσε σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους και έδειξε την προτίμηση του σε ένα κόμμα «με επιτελική λειτουργία», όπως είπε, που, ωστόσο, «θα ξέρει να συντονίζει και να ακούει τα μέλη του. Όχι όπως το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη που νομίζει πως τα ξέρει όλα».

Σε αυτό το πλαίσιο ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ένα στρατηγικό σχέδιο με ομάδες εργασίας που θα παρακολουθούν την πρόοδο του. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχεδιάζει να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη λειτουργία του κόμματος και την παραγωγή πολιτικής, ένα κόμμα, όπως είπε, που ξέρει να ακούει τον κόσμο, επισημαίνοντας πως είναι υπέρ των ιδεολογικών ρευμάτων μέσα στο κόμμα. «Δεν με ενδιαφέρει η καταβολή σου, με ενδιαφέρει τώρα που είμαστε εδώ, να μπορούμε να συζητάμε μεταξύ μας και να έχουμε ένα ενιαίο στίγμα» είπε.

«Πρέπει να έχεις έναν αξιακό πυρήνα και με αυτόν να μπορείς να απευθύνεσαι» αποτελεί μια από τις κεντρικές θέσεις του Ευκλείδης Τσακαλώτου, όπως την εξέφρασε, για το πως πρέπει να προχωρήσει το κόμμα. «Αυτό δεν σημαίνει πως ό,τι λες είναι γραμμένο στην πέτρα» εξήγησε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως μιλάς με την κοινωνία, ακούς, μπολιάζεσαι.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής debate όχι όμως με την λογική της «ατάκας» αλλά σε μια συζήτηση με χρονική άνεση και ουσία για όλους τους υποψήφιους. Όταν ρωτήθηκε σχετικά για το ενδεχόμενο debate ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε θετικός σε κάθε μορφή δημόσιου διαλόγου, σημειώνοντας πως για εκείνον το σημαντικό είναι το format, το οποίο πρέπει να είναι άλλο από το συνηθισμένο. «Δεν είμαστε αντίπαλοι» είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως «πρέπει να συζητάμε, να δούμε κάποιους όρους, να είναι ελεύθερη κουβέντα με θεματικές, καθώς απευθυνόμαστε και στην κοινωνία και στους ανθρώπους που θα ψηφίσουν, οι οποίοι θέλουν να ακούσουν τι λέμε για το μέλλον».

Ερωτηθείς για τους όρους της διαδικασίας εκλογής, είπε πως θεωρεί ότι το πιο σωστό και το πιο δεοντολογικό – αφού έτσι προβλέπει το καταστατικό – είναι να ισχύσει η διαδικασία που έγινε και στην εκλογή του Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τάσσεται υπέρ του διαλόγου και κάθε πρωτοβουλίας που μπορεί να συμβάλει στην ειρήνη και την ασφάλεια. «Παρεμβάσεις υπέρ της ειρήνης και της ασφαλείας είναι καλοδεχούμενες» σημείωσε λέγοντας πως είναι υπέρμαχος της «ισορροπίας των αμυντικών δαπανών και της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας». «Εκ των προτέρων δεν ξέρεις αν αυτή η πρωτοβουλία θα βγάλει σε καλό ή κακό» επεσήμανε, μην κρύβοντας, παράλληλα, την καχυποψία του για το τρόπο χειρισμών αυτών των ζητημάτων από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Να σημειωθεί ότι στην συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος βρέθηκαν ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, ο πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Φωτάκης και ο πρώην γενικός γραμματέας της Βουλής επί προεδρίας Νίκου Βούτση, Κώστας Αθανασίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μεταλλάξεις κορονοϊού: Μικρή πτώση για την «Kraken» - Επανήλθε η «Αρκτούρος»
Σταϊκούρας: Ξεκλειδώνουμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης ηλεκτρικών λεωφορείων στην Πάτρα
Chevron Right