Πονοκέφαλο σε ειδικούς και πολιτεία προκαλούν τα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα.
Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα 2/7
Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμερα, όλες οι περιοχές.
Η πλειοψηφία πλέον των λοιμωξιολόγων, κάποιοι πολύ νωρίτερα, εκφράζουν ευθέως την ανησυχία τους τονίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι η πλέον μεταδοτική και όχι η πιο θανατηφόρα.
Μεταξύ άλλων ο Θάνος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ, τόνισε ότι ««Η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ είναι πολύ πιο μεταδοτική από άλλα στελέχη, αλλά δεν είναι πιο θανατηφόρα. Όταν θα έχουμε περισσότερα άτομα, τα οποία θα μολυνθούν, δυστυχώς κάποια από αυτά θα είναι ευάλωτα και μπορεί να έχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Γι’ αυτό και επανέρχεται η σύσταση για μεγάλη προσοχή στους εσωτερικούς χώρους ακόμα κι αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι, με χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, και σε εξωτερικούς χώρους αν υπάρχει συγχρωτισμός», δήλωσε.
Μάλιστα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος του ιού, υπάρχει μια διαφοροποίηση ιδιαίτερα σε νεαρότερα άτομα, τα οποία μπορεί να έχουν λιγότερα συμπτώματα από το αναπνευστικό και περισσότερα από το γαστρεντερικό, όπως διάρροια, κοιλιακό άλγος ή κεφαλαλγία. «Δεν είναι πιο επικίνδυνο, αλλά επειδή είναι πιο μεταδοτικό το στέλεχος αυτό, χρειάζεται κάποια επιπλέον προσοχή».
Από την πλευρά της η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι όλες οι νέες εισαγωγές στο νοσοκομείο Σωτηρία είναι νέοι, μη εμβολιασμένοι αλλά για την ώρα «δεν έχουμε πληρότητα».
Σημειώνεται επίσης ότι η Βάνα Παπαευαγγέλου από την πλευρά της υπογράμμισε ότι αυτή η μετάλλαξη θα επικρατήσει τον Αύγουστο σε όλο τον κόσμο και πως οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.
Τέλος, όπως καταλήγουν οι ειδικοί το τέταρτο κύμα είναι εδώ και χρειάζεται ειδική και πολύ προσεκτική μεταχείριση.