Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, τα τηλέφωνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν σταμάτησαν να χτυπούν για φωτιές, και η ημέρα δεν έχει ακόμα φτάσει στο τέλος της…
Αυτή τη στιγμή, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Κλεισίδι στην Ποταμιά Θάσου. Κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες, εννιά οχήματα και τρία αεροσκάφη.
Παράλληλα, φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφιθέα Περάματος Ιωαννίνων. Κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, έξι οχήματα και ένα Ε/Π.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφιθέα Περάματος Ιωαννίνων. Κινητοποιήθηκαν 24 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 6 οχήματα και 1 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 2, 2021
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καμπίτσιος στο Νεστόριο Καστοριάς, όπου επιχειρούν 52 πυροσβέστες και 11 οχήματα.
Το ίδιο ισχύει και για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Καλό Νερό της Π.Ε. Λάρισας. Επιχειρούν 83 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα, δύο Α/Φ και τρία Ε/Π.
Σημειώνεται, ότι υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Κρηστώνη του δήμου Κιλκίς, που ξέσπασε το απόγευμα.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στην περιοχή Κρηστώνη του δήμου Κιλκίς.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 2, 2021
Συνολικά 64 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο
Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής, από Ω/19:00/01-07-2021 έως Ω/19:00/02-07-2021, εκδηλώθηκαν 64 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 851 πυροσβέστες με 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 367 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 16 Α/Φ, και 11 Ε/Π.
Υπήρξε συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Σημειώνεται, ότι νωρίτερα βρίσκονταν σε εξέλιξη πέντε μεγάλα μέτωπα φωτιάς.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.