Ανήμερα των Χριστουγέννων δεν είναι απίθανο να κατρακυλήσει ο υδράργυρος, ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.
Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης επεσήμανε πως την παραμονή των Χριστουγέννων ο καιρός αναμένεται να είναι ήπιος, ωστόσο, προσέθεσε πως για την ημέρα των Χριστουγέννων πολλά θα κριθούν από την κατεύθυνση που θα πάρουν «αρκετά ψυχρές αέριες μάζες», οι οποίες, προς το παρόν, δεν έχουν αγγίξει τα Βαλκάνια.
Ο πολικής προέλευσης κρύος αέρας είναι πολύ πιθανό να κατεβεί στη Νότια Ευρώπη (λίγο πριν από τα Χριστούγεννα θα υπάρξει μια περεταίρω συσσώρευση κρύου στα κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης) και να ρίξουν αισθητά τις θερμοκρασίες στην ελληνική επικράτεια.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Αρναούτογλου σημείωσε τα εξής:
«Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, δηλαδή, την παραμονή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι ήπιος στην περιοχή μας κατά πάσα πιθανότητα.
Προς τα Χριστούγεννα, όμως, θα υπάρξει κάποια συσσώρευση κρύου αέρα, αρκετά ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης.
Είναι νωρίς για να δούμε πού ακριβώς θα κατασταλάξουν αυτές οι αέριες μάζες, ωστόσο, δείχνουν να κατεβαίνουν προς τα Βαλκάνια και πέρυσι μάς είχε συμβεί το ίδιο:
Λέγαμε πως δεν θα μάς έλθουν αυτές οι αέριες μάζες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά τέσσερις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα πάτησαν ‘’γκάζι’’ και κατέβηκαν αρκετά γρήγορα στην περιοχή μας».
«Τις επόμενες ημέρες θα δούμε εάν αυτές οι αέριες μάζες θα κατεβούν νοτιότερα ή όχι», είχε εκτιμήσει προ ημερών ο μετεωρολόγος.