Ένοχος για δύο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού κρίθηκε από το δικαστήριο ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Το δικαστήριο επέβαλε ποινές 15 ετών, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε συγχώνευση των ποινών σε 12 έτη.
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε, κατά πλειοψηφία 4 – 3, κάθειρξη 5 ετών για τον βιασμό του 17χρονου στην Επίδαυρο. Η γνώμη των δικαστών που μειοψήφησαν ήταν να επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών.
Για τον δεύτερο βιασμό του 17χρονου Ουκρανού, που διέμενε επι 10μηνο στο σπίτι του, το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 10 ετών κατα πλειοψηφία 4-3. Οι μειοψηφούντες, μεταξύ των οποίων και η Πρόεδρος του ΜΟΔ, είχαν την άποψη ότι πρέπει πρέπει να επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών.
Ο εισαγγελέας πρότεινε να οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς εάν μείνει ελεύθερος, υπάρχει ο κίνδυνος να διαπράξει παρόμοιες πράξεις.
Τελικά η απόφαση για τα 12 έτη κατά συγχώνευση ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3.
Μεταξύ των μειοψηφούντων ήταν και η πρόεδρος του ΜΟΔ, που ζήτησε να του επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών.
Συνεχίζεται η διάσκεψη του δικαστηρίου, για το εάν θα δοθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του Δημήτρη Λιγνάδη και εάν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερος.
Κανένα ελαφρυντικό
Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και κατά πλειοψηφία της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Μειοψήφησε η πρόεδρος και μία σύνεδρος, που έκριναν ότι, πρέπει να αναγνωριστούν και τα δύο ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο.