Ελλάδα

Πανελλήνιες 2023 – ΕΠΑΛ: Το θέμα της Έκθεσης στα Νέα Ελληνικά

Ανακοινώθηκαν τα θέματα για το μάθημα των Νέων Ελληνικών, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, την πρώτη ημέρα των Πανελληνίων 2023.

Ομαλά και χωρίς προβλήματα κυλά η πρώτη ημέρα των Πανελληνίων 2023 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Το πρώτο μάθημα που έδωσαν οι τελειόφοιτοι είναι κοινό για όλους και πρόκειται για τα Νέα Ελληνικά – Έκθεση.

Το iEidiseis σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων 2023.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ανέβηκαν στο site του υπ. Παιδείας.

Δείτε παρακάτω τα θέματα που έπεσαν σήμερα στα Νέα Ελληνικά:

Τα κείμενα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές ήταν για τα οφέλη του εθελοντισμού, αλλά και ένα ποίημα του Μπρεχτ.

Το θέμα της Έκθεσης είχε να κάνει με την Εθελοντισμό και οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν ένα άρθρο, το οποίο θα δημοσιευόταν στο site του σχολείου και στο οποίο οι μαθητές έπρεπε να παρουσιάσουν α) μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα και β) τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους νέους.

Υπενθυμίζεται πως η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα συνεχίσουν τις εξετάσεις τους το Σάββατο 3 Ιουνίου με το μάθημα των Μαθηματικών και θα συνεχίσουν την Τετάρτη 7 Ιουνίου με Ανατομία- Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Δίκτυα Υπολογιστών, Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Αύριο τη σκυτάλη στις Πανελλήνιες 2023 παίρνουν τα ΓΕΛ, με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται στο κοινό μάθημα για όλες τις κατευθύνσεις, τη Νεοελληνική Γλώσσα – Έκθεση.

Πανελλήνιες: Το θέμα της Έκθεσης το 2022 στα ΓΕΛ

«Γιατί να μαθαίνουμε ιστορία;». Το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλήνιες 2022 αφορούσε την ιστορία και τις ιστορικές γνώσεις.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν 350-400 λέξεις απαντώντας στο παρακάτω ερώτημα:

«Αξίζει να μαθαίνουμε για αυτούς τους νεκρούς. Αξίζει να γνωρίζουμε τι έκαναν, πώς σκέφτονταν, πώς ζούσαν». Με αφορμή τη διαπίστωση του συγγραφέα και αξιοποιώντας δημιουργικά τα Κείμενα 1 και 2:

  • να εκφράσετε την άποψή σας για την αξία της ιστορικής γνώσης και
  • να αναφέρετε βιωματικούς τρόπους που μπορούν να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον σας για το ιστορικό παρελθόν. Το κείμενό σας να έχει τη μορφή άρθρου που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου σας.
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η γη της ελιάς: Στάθης και Αρετή κάνουν κοινή εμφάνιση και οι φήμες οργιάζουν
Ηράκλειο: Χαμός στο αεροδρόμιο - «Νταής» ξυλοκόπησε τη σύζυγό του στην ουρά για επιβίβαση
Chevron Right