Ελλάδα

Ποινικός – «φάντασμα» συνελήφθη στην Αθήνα: Τον έψαχναν με 5 εντάλματα σύλληψης

Ο 62χρονος «φαντομάς» κυκλοφορούσε με πλαστά χαρτιά στην Αθήνα πριν συλληφθεί. 

Ένας 62χρονος, ο οποίος αναζητείτο για σωρεία ποινικών αδικημάτων και εκκρεμούσαν σε βάρος του πέντε εντάλματα σύλληψης, έπεσε το μεσημέρι της Πέμπτης στα χέρια των αστυνομικών της Οικονομικής Αστυνομίας στην Αθήνα.

Ο 62χρονος «φαντομάς» κυκλοφορούσε επί μακρόν σαν «φάντασμα» στην πρωτεύουσα έχοντας πάνω του πλαστή ταυτότητα και πλαστό δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διώκεται με τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή πάνω από 10 χρόνια κάθειρξη και χρηματική ποινή 153.000 ευρω. Πληροφορίες του iΕidiseis αναφέρουν ότι πρόκειται για τις παρακάτω αποφάσεις:

Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή κάθειρξης δέκα 10 ετών και χρηματική ποινή 153.000€ για κατοχή πυρομαχικών και συγκρότηση-ένταξη εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών, απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιώς Αττικής με ποινή φυλάκισης 3 ετών και 6 μηνών για πλαστογραφία και κλοπή, απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Δράμας με ποινή φυλάκισης 3 ετών για πλαστογραφία και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς με ποινή φυλάκισης 1 έτους για κλοπή.

Όσον αφορά στα πέντε εντάλματα, αφορούν σε έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων και φοροδιαφυγή. Προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό του και για να παραπλανήσει τους αστυνομικούς είχε πλαστό δελτίο ταυτότητας και άδεια ικανότητας οδήγησης, με την φωτογραφία του και στοιχεία τρίτου ατόμου.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εντόπισαν και κατέσχεσαν 2.500 ευρώ και στοιχεία που είτε σχετίζονται με υπόθεση που διερευνάται, όπως αντίγραφα νομιμοποιητικών εγγράφων αλλοδαπών ή πολιτών κρατών μελών της Ε.Ε. που αφορούν τρίτα πρόσωπα και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν: 9 Δελτία Αστυνομικών Ταυτοτήτων Ελληνικών, Κυπριακών, Βελγικών και Γαλλικών Αρχών, 31 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτοτήτων και Αδειών Ικανότητας οδήγησης Ελληνικών, Γερμανικών, Τσεχικών, Πολωνικών, Ρουμανικών, Ιταλικών, Γαλλικών, Ολλανδικών, Σλοβακικών, Ελβετικών και Ισπανικών Αρχών, 2 φωτοαντίγραφα «βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής», 2 φωτοαντίγραφα Διαβατηρίων Πακιστανικών Αρχών, 3 Άδειες Ικανότητας οδήγησης Ελληνικών και Γαλλικών Αρχών, 11 κάρτες διαφόρων τραπεζών και 9 επιταγές, 4 φωτοαντίγραφα «βεβαίωσης εγγραφής πολίτη κράτους μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης», 15 πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων διαφόρων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, Βεβαιώσεις απόδοσης ΑΦΜ διαφόρων φυσικών προσώπων, 21- κάρτες SIM διαφόρων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, 10 σφραγίδες διαφόρων εταιρειών και 3 σφραγίδες με διάφορα εντυπώματα εκ των οποίων 1 υπηρεσιακή στρογγυλής σφραγίδας δημοτικής αρχής, 11 USB και 9 κινητά τηλέφωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ανδρουλάκης από Ηράκλειο Κρήτης: Μιλάω για συνεννόηση, όχι για παζάρια εξουσίας
Τζόνι Ντεπ: Παίζει κιθάρα ως Λουδοβίκος με τσιγάρο στο στόμα και γίνεται viral (Βίντεο)
Chevron Right