Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Χιόνια και στα νησιά του Αιγαίου – Γρίφος η διάρκεια της κακοκαιρίας

Η νέα προειδοποίηση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία που βρίσκεται προ των πυλών. Οι περιοχές που θα χτυπήσει και το ερώτημα της διάρκειας. 

Πλησιάζει τη χώρα μας η ισχυρή κακοκαιρία από την περιοχή της Σκανδιναβίας και από το απόγευμα της Παρασκευής η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ραγδαία ενώ θα ξεκινήσουν και οι χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη θα έχουμε πολικές θερμοκρασίες και πολλά χιόνια κυρίως στα ανατολικά και το Αιγαίο με το κύμα κακοκαιρίας να σαρώνει τη χώρα μας από βορρά προς νότο. 

«Θα δούμε πολλά νησιά του Αιγαίου μας στα λευκά ενώ την Κυριακή, όταν θα ξαστερώσει, ο υδράργυρος στη Βόρεια Ελλάδα θα πέσει ακόμη και στους -18 βαθμούς Κελσίου» προειδοποιεί ο κ. Μαρουσάκης υπογραμμίζοντας ότι η κακοκαιρία είναι ικανή να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. 

Ερώτημα ωστόσο για τον γνωστό μετεωρολόγο παραμένει η διάρκεια της κακοκαιρίας καθώς τα προγνωστικά μοντέλα δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόμη. Το σίγουρο είναι ότι η κακοκαιρία θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο και θα συνεχιστεί και μέσα στην άλλη εβδομάδα. 

Μέχρι τότε πάντως ο καιρός θα είναι σχετικά ήπιος από πλευράς φαινομένων πάντα με χαμηλές όμως θερμοκρασίες κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Σήμερα, Πέμπτη ένα βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας θα κάνει ένα πέρασμα πάνω από την Ελλάδα και θα δώσει βροχές κυρίως στη δυτική χώρα από το μεσημέρι – απόγευμα αλλά αυτό το σύστημα δεν φαίνεται να προβληματίζει. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια.

Δείτε αναλυτικά: 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αργυρούπολη: Ο 46χρονος απειλούσε μέσα από τη ΓΑΔΑ πρώην σύντροφό του – Οδηγείται στον ανακριτή
Μέτρα: Ποια θα αρθούν στις 31 Ιανουαρίου;
Chevron Right