Ελλάδα

Σεισμός στη Λακωνία

Μικρό εστιακό βάθος είχε ο σεισμός που έγινε στη Λακωνία, αλλά δεν φαίνεται να προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα.

Αισθητός ήταν ο σεισμός που σημειώθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (15/01), στη Λακωνία αφού είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε στις 00:57 και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στα ανοικτά της Πελοποννήσου και, ειδικότερα, 43 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά του Γερολιμένα Λακωνίας.

Επισημαίνεται ότι το εστιακό βάθος της εν λόγω σεισμικής δόνησης ήταν μικρό, αφού υπολογίστηκε σε μόλις 9,4 χιλιόμετρα. Πάντως, από τον σεισμό δεν έχουν αναφερθεί – τουλάχιστον μέχρι στιγμής – ιδιαίτερα προβλήματα στην περιοχή. 

Σεισμός στη Λακωνία, 15 Ιανουαρίου 2023
Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Miss Universe 2022: Νέα «βασίλισσα της ομορφιάς» από τις ΗΠΑ – Εκτός top 16 η Ελλάδα
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση ισοπέδωσε πολυκατοικία στο Ντνίπρο – Τουλάχιστον 12 νεκροί
Chevron Right