Κόσμος

Στέψη Καρόλου: «Θα δείξουμε τη χαμηλότερη ανοχή» αν υπάρξει αναστάτωση, προειδοποιεί η αστυνομία

Όσα δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας για τις ταραχές κατά την «εμβληματικής» φύσης τελετή στέψης του Βασιλιά Καρόλου.

Τη «χαμηλότερη ανοχή» απέναντι σε κάθε είδους αναστάτωση διαμήνυσε ότι θα διαθέσει ο αρχηγός της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια στο Γουίνδσορ, ενόψει της «εμβληματικής» φύσης της στέψης του Βασιλιά Καρόλου.

Ο αστυφύλακας Κρίστιαν Μπαντ, ο χρυσός διοικητής της αστυνομικής επιχείρησης του Σαββάτου 6/5, σημείωσε επίσης ότι θα προβεί στην εφαρμογή των νέων νόμων για τη δημόσια τάξη, όπως αναφέρει ο Guardian.

O ίδιος πρόσθεσε ότι έπρεπε να εξισορροπήσει το δικαίωμα διαμαρτυρίας με το δικαίωμα όσων παρευρίσκονται να απολαύσουν τις εκδηλώσεις, όπως η συναυλία για τη στέψη στο κάστρο της πόλης.

Το Γουίνδσορ θα είναι το μεγαλύτερο επίκεντρο για τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου εκτός Λονδίνου. Μεγάλες οθόνες θα τοποθετηθούν κατά μήκος του Long Walk, του μήκους 2,5 μιλίων περιπάτου μέσω του Great Park το Σάββατο 6/5 και 20.000 κάτοχοι εισιτηρίων θα παρακολουθήσουν τη συναυλία την Κυριακή 7/5.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων μυστικών πρακτόρων, ειδικών δυνάμεων και ερευνητών, θα παρακολουθούν την περίσταση.

Σημειώνεται, ότι έχει ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση για την ταχεία νομοθεσία που έχει σχεδιαστεί για την καταστολή των διαδηλώσεων. Ο νόμος για τη Δημόσια Τάξη επιφέρει ποινή φυλάκισης 12 μηνών για διαδηλωτές που μπλοκάρουν δρόμους.

Η αστυνομία θα μπορεί επίσης να σταματήσει και να ερευνήσει διαδηλωτές που υποψιάζεται ότι σκοπεύουν να προκαλέσουν «αναστάτωση».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Αυτή η νύχτα μένει» - Κόρα Καρβούνη: Η Νίτσα αισθάνεται βασίλισσα στην πίστα
Τζόκερ Κλήρωση 4/5/2023: Μοιράζει σήμερα τουλάχιστον 800.000 ευρώ
Chevron Right