Ελλάδα

Κορονοϊός: Αύξηση στα κρούσματα σήμερα στην Αθήνα – Οι δήμοι

Τα κρούσματα σήμερα στην Αθήνα παρουσιάζουν σημαντική αύξηση στον αριθμό των νέων μολύνσεων. Αναλυτικά, οι δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα.

Στην Αθήνα τα κρούσματα σήμερα καταγράφουν αύξηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και οι ειδικοί είναι σε επιφυλακή, καθώς ανησυχούν να μην βρεθούν στο κόκκινο, αρκετές πολυπληθείς περιοχές.

Σύμφωνα με την σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ο Κεντρικός τομέας έχει τις περισσότερες νέες μολύνσεις και όχι ο Νότιος, όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης, στο Δυτικό τομέα καταγράφεται αύξηση στα κρούσματα, ενώ στο Βόρειο τομέα υπάρχει μικρή μείωση στις μολύνσεις.

Σήμερα λοιπόν, Τετάρτη 7 Ιουλίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.820 νέα κρούσματα, 9 θανάτους από κορονοϊό και 159 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία.

Από τις 1.820 καινούργιες μολύνσεις, οι 777 καταγράφονται στην Αθήνα και κατανέμονται ως εξής:

Κεντρικός τομέας: 262 κρούσματα

Νότιος τομέας: 239 κρούσματα

Βόρειος τομέας: 153 κρούσματα

Δυτικός τομέας: 123 κρούσματα

Ακολουθούν οι δήμοι που αποτελούν τον Κεντρικό τομέα της Αθήνας, που καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα:

-Δήμος Αθηναίων

-Δήμος Βύρωνος

-Δήμος Γαλατσίου

-Δήμος Δάφνης-Υμηττού

-Δήμος Ζωγράφου

-Δήμος Ηλιουπόλεως

-Δήμος Καισαριανής

-Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για σήμερα 7/7:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.820, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 430.960, εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 147 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.636 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.763 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 159 (68.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη.

To 88.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.713 ασθενείς. Οι εισαγωγές 2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή +22.92%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 45 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πού εντοπίστηκαν τα 1820 κρούσματα, όλες οι περιοχές: «Εκτίναξη» στην Αττική με 1061 και στην Αθήνα με 777
Κορονοϊός: 127 κρούσματα σήμερα στον Πειραιά
Chevron Right