Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, παρουσιάζει τους λόγους για τους οποίους πρέπει να μπει «φρένο» στη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ αναλύει τα ποσοστά ενδοοικογενειακής μετάδοσης.
Ο καθηγητής αιματολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και υπεύθυνου του Τμήματος Θρόμβωσης στο Νοσοκομείο Tenon στο Παρίσι, σημειώνει πως «ο εμβολιασμένος που θα έρθει σε επαφή με τον ιό όχι μόνο νοσεί ελαφρότερα σε σχέση με τον ανεμβολίαστο αλλά μεταδίδει κατά 40%-50% λιγότερο τον ιό».
Παρόλα αυτά, ξεκαθαρίζει πως τα στοιχεία «ισχύουν για τις μορφές του ιού που κυκλοφορούν το πολύ μέχρι σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε η μετάλλαξη δ να μην κυριαρχήσει σύντομα καθώς με τον ρυθμό που μεταδίδεται δεν προλαβαίνει να φτιαχτεί οχι μόνο πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά ούτε να γίνει στοιχειώδης ανασύνταξη των νοσοκομείων μετά από το σοκ της προηγούμενης χρονιάς ακόμη και αν η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση) θα ήταν αποφασιστική και ότι άλλο καλό θέλετε».
Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του:
«Παρουσίαση δημοσίευσης στον New England Journal of Medicine της 23ης Ιουνίου 2021
Ανάλυση δεδομένων από το UK Household Transmission Evaluation Dataset (HOSTED) πολιτών που κατοικούν στο ίδιο σπίτι. Εκτιμήθηκε ο κίνδυνος λοίμωξης με SARS-CoV-2 σε δύο ομάδες πολιτών
1. ανεμβολίαστoi πολιτες που συγκατοικούν με άτομα θετικά στον SARS-CoV-2 τα οποίοι εμβολιάστηκαν τουλάχιστον με μία δόση ASTRAZENECA ή Pfizer 21 περισσότερες ημέρες πριν το θετικό test με τον κίνδυνο
2. ανεμβολίαστοι πολίτες που συγκατοικούν με άτομα θετικά στον SARS-CoV-2 τα οποία δεν εμβολιάστηκαν ποτέ.
Η πιθανότητα “ενδοοικιακής” μετάδοσης του ιού ήταν περίπου 40%-50% μικρότερη στα νοικοκυριά όπου ο “ασθενής” ήταν εμβολιασμένος.
Υπενθυμίζω ανάρτησή μου πριν από περίπου ένα μήνα όπου παρουσίαζα τα αποτελέσματα μελέτης από το Ισραήλ που έδειξε ότι για κάθε αύξηση κατά 20% των εμβολιασμένων στην κοινότητα ελαττώνεται κατά 50% η συχνότητα των θετικών test:
Με λίγα λόγια ο εμβολιασμένος που θα έρθει σε επαφή με τον ιό όχι μόνο νοσεί ελαφρότερα σε σχέση με τον ανεμβολίαστο αλλά μεταδίδει κατά 40%-50% λιγότερο τον ιό.
Αυτά είναι δεδομένα και όχι εκτιμήσεις.
Ωστόσο ισχύουν για τις μορφές του ιού που κυκλοφορούν το πολύ μέχρι σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να προσπαθήσουμε ώστε η μετάλλαξη δ να μην κυριαρχήσει σύντομα καθώς με τον ρυθμό που μεταδίδεται δεν προλαβαίνει να φτιαχτεί οχι μόνο πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά ούτε να γίνει στοιχειώδης ανασύνταξη των νοσοκομείων μετά από το σοκ της προηγούμενης χρονιάς ακόμη και αν η κυβέρνηση (η όποια κυβέρνηση) θα ήταν αποφασιστική και ότι άλλο καλό θέλετε.
Απομονώστε τους σκοταδιστές επιστήμονες που κάνουν παιχνίδι αντισυστημικών εντυπώσεων.
Εμβολιαστείτε – και όσοι έχετε ερωτήματα υγείας μιλήστε με τον γιατρό σας
Διεκδικήστε Πρόληψη-Ανίχνευση-Πρόνοια
Μαζικό Εμβολιασμό – Επιδημιολογική Επιτήρηση – Περίθαλψη για τους Ασθενείς με COVID-19 από το σπίτι μέχρι την ΜΕΘ
Προστατέψτε τα λαϊκά στρώματα τους ανθρώπους του μόχθου και του μικρομεσαίους που βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να σβήνουν, τους ανθρώπους που είναι εκτεθειμένοι στην μόλυνση του περιβάλλοντος, που δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, που δεν μιλούν την γλώσσα μας.
Ειναι αυτοί οι άνθρωποι που εμβολιάζονται λιγότερο, νοσούν βαρύτερα και πεθαίνουν συχνότερα.
Ο εμβολιασμός είναι πράξη ατομικής προστασίας και κοινωνικής αλληλεγγύης
ΥΓ: η εικόνα είναι από το άθρο COVID-19 PANDEMIC UPDATES AND PERSPECTIVES. NEED FOR AN INTEGRATED AND EQUITABLE APPROACH. (προσεχώς λεπτομέρειες) και την φιλοτέχνησε ο Yorgos Konstantinou».
https://www.facebook.com/grigoris.gerotziafas/posts/10225342256767430