Η έκρηξη κρουσμάτων στην χώρα μας είναι δεδομένη και την ώρα που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με το πικ της τουριστικής κίνησης και τα νησιά χωρίς επάρκεια σε rapid και self τεστ, η Βάνα Παπαευαγγέλου βλέπει ότι για όλα φταίνε οι νέοι μας.
«Το 75% των κρουσμάτων αφορά σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 34 ετών, ενώ ο κύριος όγκος των νέων κρουσμάτων αφορά στις ηλικίες 15 ως 24 ετών» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «Πολλοί είναι οι παράγοντες που συνετέλεσαν στην έκρηξη των νέων κρουσμάτων. Η χαλάρωση των μέτρων ατομικής προστασίας, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους μας, λόγω εφησυχασμού αλλά και διαφορετικής διάθεσης λόγω διακοπών, που ήρθε να συνδυαστεί με την διασπορά της μετάλλαξης
«Δέλτα» σε κάποιες περιοχές της χώρας» και συνέχισε: «Ο συνωστισμός, ιδιαίτερα κατά την διάρκεια της βραδινής διασκέδασης, φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της εικόνας» ενώ καμία αναφορά δεν έγινε για το πως αυτά τα παιδιά θα προστατευτούν καλύτερα αλλά και πως η πολιτεία θα τα προστατέψει αντί να τα στοχοποιεί για ακόμη μια φορά.
Μάσκες: Ατόπημα Παπαευαγγέλου – «Φταίνε οι δημοσιογράφοι» για το μπάχαλο