Ελλάδα

Ίος: Σε καραντίνα σε ξενοδοχεία περίπου 10 νέοι

Μετά τα 14 κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Ραφήνα κατά την επιστροφή πλοίου από την  Ίο άλλοι 10 νέοι έχουν μπει σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του νησιού. 

Ανησυχία επικρατεί στην  Ίο για την διασπορά του κορονοϊού στο νησί. Το βράδυ της Τετάρτης σήμανε συνεγερμός στη Ραφήνα όταν στο λιμάνι κατέπλευσε το πλοίο Super Express, προερχόμενο από την Ίο, στο οποίο επέβαιναν ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, ατόμων νεαρής ηλικίας κυρίως, που βρίσκονταν στο νησί των Κυκλάδων για διακοπές. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που πραγματοποίησαν τεστ διαπίστωσαν 14 θετικά κρούσματα. 

Φαίνεται όμως πως δεν είναι τα μόνα, καθώς ο αντιδήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Δελής μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αποκάλυψε πως 10 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία. 

Παράλληλα, ο κ. Δελής επεσήμανε την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι ενώ έκανε γνωστό ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην Ίο είναι πάνω από 90% και δεν έχει νοσήσει μέχρι στιγμής κάποιος μόνιμος κάτοικος.

Πάντως, όπως ανέφερε, σήμερα Παρασκευή, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Αιτία του «κακού»  φαίνεται πως είναι ένα μεγάλο πάρι με τη συμμετοχή εκατοντάδων νέων σε beach bar. 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Mad VMA 2021: AmiYiami, Τζέιμς Καφετζής και Νίκος Μπάρτζης εισέβαλαν στη σκηνή
Εμβόλιο Soberana 2 της Κούβας: Τρεις δόσεις και αποτελεσματικότητα 91,2%
Chevron Right