Οι δίπλες είναι το απόλυτο γλυκό των Χριστουγέννων, αν και αδικημένο, καθώς συνήθως κυριαρχούν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.
Παρόλα αυτά, πολλοί φοβούνται να καταναλώσουν το θεσπέσιο γλυκό, γιατί ανησυχούν για τις θερμίδες.
Καταρχάς, από όλα τα γλυκά των Χριστουγέννων, οι δίπλες έχουν τις λιγότερες θερμίδες.
Αποδίδουν 87 θερμίδες ανά 30 γραμμάρια και παρασκευάζονται με βασικά συστατικά το αλεύρι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα και τα καρύδια.
Μάλιστα, οι δίπλες περιέχουν και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (ελαιόλαδο) και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (καρύδια).
Επίσης, η αντιοξειδωτική τους αξία είναι υψηλή, καθώς τα συστατικά τους, δηλαδή το ελαιόλαδο, τα καρύδια και η κανέλα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία.
Έτσι, μπορούν όλοι άφοβα να καταναλώσουν δίπλες, οι οποίες νικούν στη μάχη με τις λιγότερες θερμίδες.