Ελλάδα

Αυξάνονται οι έλεγχοι στις πισίνες

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις πισίνες στα τουριστικά καταλύματα.

 

Εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί αν λειτουργούν νόμιμα και τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας στις πισίνες των τουριστικών καταλυμάτων, έδωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου ο κ. Θεοχάρης ζήτησε από όλους τους αρμόδιους «με αφορμή τα τραγικά συμβάντα πνιγμών λουομένων σε κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων» να διενεργήσουν άμεσα «στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ελέγχους νομιμότητας λειτουργίας κολυμβητικών δεξαμενών που λειτουργούν σε τουριστικά καταλύματα (κύρια και μη κύρια) είτε διαθέτουν άδεια λειτουργίας είτε έχουν γνωστοποιήσει τη λειτουργία τους, σε εφαρμογή των υπ’ αριθμ. 8592 και 7888/2017 κ.υ.α».

Εξάλλου, όπως επισήμανε ο υπουργός «ιδιαίτερη έμφαση, θα πρέπει να δοθεί στα διαλαμβανόμενα μέτρα ασφαλείας και την παρουσία επόπτη ασφαλείας, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μητσοτάκης: Αποτελεσματικό, αξιοκρατικό και φιλικό κράτος προς όφελος των πολιτών
«Ευρύτερη χρήση της θανατικής ποινής» η λύση στο ζήτημα της οπλοκατοχής για τον Τραμπ
Chevron Right