Από το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση στην Αθήνα που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα, ωστόσο τα δύσκολα είναι μπροστά μας.
Και αυτό καθώς όχι μόνο θα «κόψει» η ένταση, αλλά θα επιδεινωθεί τις επόμενες και συγκεκριμένα το βράδυ με την θερμοκρασία να πέφτει ακόιμη περισσότερο.
Μάλιστα σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετεωρολογίας οι έντονες χιονοπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί της Τρίτης (ώρα 11:00) ενώ μέχρι το απόγευμα θα έχουμε διάσπαρτες χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αττικής.
Δείτε τους σχέτικους πίνακες:
Τρίτη 09:00
Τρίτη 11:00
Δείτε πόσο «φορτωμένη» είναι η χώρα μας και συγκεκριμένα η Αττική, η Εύβοια και η Στερεά Ελλάδα. Δορυφορική εικόνα στις 16:50
Δείτε όσα είπε το μεσημέρι της Δευτέρας η Χριστίνα Σούζη
Υπενθυμίζεται ότι ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο iEidiseis τόνισε νωρίτερα: «Μέχρι τις 10 με 11 το πρωί της Τρίτης θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική. Οι χιονοπτώσεις θα έχουν εξάρσεις μέχρι το πρωί, άλλοτε θα μειώνονται και άλλοτε θα αυξάνονται».
Και συμπλήρωσε: «Θα χιονίζει σε όλη την Αττική μέχρι και το πρωί. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα δυτικά και υπεδυτικά, δηλαδή προς τα Βίλια, ενώ τα χιόνια θα συνεχιστούν και στα βόρεια και κεντρικά του νομού», συνεχίζει.
Αναφορικά με τις χιονοστρώσεις στην πρωτεύουσα, ο κ. Αρνιακός αναφέρει στο iEidiseis πως αυτές θα ξεπεράσουν το μισό μέτρο στα βουνά της Αττικής, τους 35 πόντους στα βόρεια προάστια, ενώ στο κέντρο θα δούμε ακόμη και 10 με 15 πόντους σε κάποια σημεία με υψόμετρο.