Ελλάδα

Χανιά: Κύκλωμα εξαπάτησης απέσπασε 4.900 ευρώ από άνδρα μέσω… Market Pass

Χειροπέδες σε δύο γυναίκες για απάτη στα Χανιά. Πώς έπεισαν τον άνδρα να τους δώσει τα χρήματα.

Οργανωμένη απάτη με πρόσχημα το Market Pass εξιχνιάσθηκε από το Α.Τ. Κισσάμου Χανίων αργά το βράδυ της Παρασκευής 11/8, για την οποία συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες απέσπασαν χρήματα από 40χρονο άνδρα, ενώ αναζητείται και τρίοτ άτομο από τις Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Cretapost.gr, ο 40χρονος δέχθηκε μια κλήση στο κινητό του τηλέφωνο, από έναν άνδρα που του συστήθηκε ως λογιστής και που, με πρόσχημα την καταβολή του επιδόματος του Market Pass, του ζήτησε να μεταβεί σε ΑΤΜ για να ολοκληρωθεί η επίμαχη συναλλαγή, αφολυ ωστόσο προηγουμένως, ακολουθήσει την ηλεκτρονική εφαρμογή.

Το θύμα, πείστηκε και, ακολουθώντας τις οδηγίες του δράστη, πραγματοποίησε δύο χρηματικές μεταφορές συνολικού ύψους 4.902 ευρώ. Πιο αναλυτικά, ο ανυποψίαστος άνθρωπος κατέθεσε τα ποσά των 2.900 και 2001 ευρώ σε λογαριασμούς της Alpha Bank, για να διαπιστώσει σύντομα, ότι έχει πέσει θύμα απάτης.

Από την προανάκριση και συστηματική έρευνα του Α.Τ Κισσάμου, προέκυψε ότι «πρωταγωνιστές» της απάτης φαίνεται πως είναι μια 53χρονη κάτοικος Σαλαμίνας, μία 28χρονη κάτοικος Πατέρων Ηρακλείου, οι οποίες ήδη συνελήφθησαν, ενώ ταυτοποιήθηκε ως τρίτος δράστης ένας 26χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος αναζητείται από την ΕΛΑΣ.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτό της απάτης και της Νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα (δηλαδή το λεγόμενο ξέπλυμα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ελένη Χατζίδου – Ετεοκλής Παύλου: Το νέο μέλος και το τρέιλερ της εκπομπής τους στο STAR
Μάγχη: Στους έξι οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους μεταναστών
Chevron Right