Ελλάδα

Δολοφονία στον Γέρακα: Οι κινήσεις των δραστών στο μικροσκόπιο των Αρχών

Τι εξετάζουν οι Αρχές για την εν ψυχρώ δολοφονία στον Γέρακα. 

Δύο μαυροφορεμένους αναβάτες σε μοτοσυκλέτα, όμαδα υποστήριξης των πληρωμένων δολοφόνων του 38χρονου πρατηριούχου στο Γέρακα, κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας στη Λεωφόρο Μαραθωνος, την ώρα της δολοφονικής επίθεσης το πρωί του Σαββάτου. Μαζί με τους τρεις δράστες που επέβαιναν στο λευκό φορτηγάκι, συνέθεσαν την πενταμελή εκτελεστική ομάδα. Αρμόδιοι αξιωματικοί, κάνουν λόγο για… «καρμπόν» συμβόλαιο θανάτου με αυτό του «Θείου Τζο», Γιάννη Σκαφτούρου, που εκτελέστηκε τον περασμένο Απρίλιο στα Σκούρτα Βοιωτίας. Όπως εκτιμούν, η δολοφονία σχετίζεται με το παρελθόν του θύματος και τις διαφορές που ενδεχομένως ανέκυψαν στο πλαίσιο της επικυριαρχίας στη λαθρεμπορία και νόθευση καυσίμων, δραστηριότητες έχουν εντάξει στο “ρεπερτόριο” τους ομάδες της λεγόμενης GREEK MAFIA.

Εκτός από την εκτελεστική ομάδα, στο υλικό που έχουν στην κατοχή τους τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχει αποτυπωθεί μια ακόμα μοτοσυκλέτα με έναν αναβάτη, η οποία παρακολουθεί από κοντινή απόσταση την πορεία του 38χρονου την ώρα που πλησιάζει την επιχείρηση του με το θωρακισμένο αυτοκίνητο του. Η συγκεκριμένη μηχανή προπορευέται του λευκού βαν, στο οποίο επέβαιναν οι εκτελεστές και όπως φαίνεται αποτελούσε τον προπομπό που ενημέρωνε για τις κινήσεις του θύματος. Το βιντεοληπτικό υλικό έχει καταγράψει μια ακόμα ύποπτη μοτοσυκλέτα, που όμως μέχρι στιγμής δεν έχει διασταυρωθεί αν σχετίζεται με την δολοφονική επίθεση.

Το λευκό φορτηγάκι ακολουθούσε με μικρή χρονική απόκλιση το Ι.Χ. του 38χρονου για 4 χιλιόμετρα επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, έως ότου φτάσει στο πρατήριο υγρών καυσίμων. Εκεί με γρήγορες κινήσεις οι δράστες επιτέθηκαν στο θύμα μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο, πυροβολώντας σχεδόν εξ’ επαφής με δύο πολεμικά καλάσνικοφ. Ενδεικτικό της προσπάθειας των πληρωμένων δολοφόνων να μην αστοχήσουν, είναι το γεγονος ότι οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν από το σημείο της δολοφονίας περισσότερους από 40 κάλυκες. Ο 38χρονος συνήθιζε να κυκλοφορεί με συνοδεία προστασίας, την οποία όμως δεν είχε το Σάββατο, ενώ οδηγούσε πάντα θωρακισμένο αυτοκίνητο.

Αμέσως μετά την εκτέλεση, οι δράστες διέφυγαν με το φορτηγάκι, το οποίο εγκατέλειψαν λίγα λεπτά αργότερα στη συμβολή των οδών Μάνου Κατράκη και Αγίου Αθανασίου στη Παλλήνη, βάζοντας του φωτιά. Από τον αριθμό πλαισίου του καμμένου οχήματος διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί μέσα στο 2022, από τα Δυτικά Προάστια. Οι αρχές αναζητούν μαρτυρίες και βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή που πυρπόλησαν οι δράστες το όχημα, καθώς μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν μόνο μια μαρτυρία κατοίκου που κάνει λόγο για 4 άτομα που διέφυγαν από το σημείο με 2 μοτοσυκλέτες.

Οι κινήσεις των δραστών είναι όμοιες με άλλες δολοφονικές επιθέσεις του παρελθόντος, όπως αυτής σε βάρος του Γιάννη Σκαφτούρου, επονομαζόμενου «Θείου Τζο», αλλά και του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο τον Μαΐο του 2021. Μάλιστα και στην περίπτωση του Σκαφτούρου, οι πληρωμένοι δολοφόνοι είχαν χρησιμοποιήσει μοτοσυκλέτα η οποία όπως αποδείχτηκε είχε δηλωθεί κλεμμένη το 2019 και πάλι από περιοχή των Δυτικών Προαστίων. Παράλληλα όπως σημειώνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας και οι εκτελεστές του 38χρονου άφησαν τα δύο πολεμικά καλάσνικοφ να καούν μέσα στο φορτηγάκι που πυρπόλησαν, όπως ακριβώς είχαν κάνει οι πληρωμένοι δολοφόνοι του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πρόωρες εκλογές ή όχι; Εννέα ερωτήσεις - απαντήσεις για το τι θα συμβεί
Στέφανος Ξεκαλάκης στο iEidiseis: Οι αληθινές προθέσεις των κομμάτων, ως προς τις συνεργασίες, θα διαφανούν την Κυριακή των εκλογών της απλής αναλογικής
Chevron Right