Οι ισχυρές καταιγίδες που πλήττουν την Αττική από το πρωί της Πέμπτης είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, δημιουργώντας προβλήματα.
Ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος, που η υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι επί της Κηφισίας πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν ΙΧ κάτω από τη γέφυρα.
Έπειτα λίγη ώρα τα αυτοκίνητα απεγκλωβίστηκαν και η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.
H υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι, πριν λίγο. pic.twitter.com/MEiJtzd271
— Areti Athanasiou (@AretiAthanasiu) January 26, 2023
Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική έχει δεχτεί 35 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στο κέντρο της Αθήνας, στον Άγιο Δημήτριο, τον Πειραιά και τη Λυκόβρυση.
Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Σε διακοπή κυκλοφορίας προχωρά η Τροχαία λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που χτυπάει την Αθήνα αυτήν την ώρα αλλά και λόγω υπερχείλισης υδάτων σε διάφορους δρόμους.
- Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσής της με την Πέτρου Ράλλη, ρεύμα προς Πειραιά
- Επί της οδού Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας ρεύμα προς Αθήνα
- Επί της οδού Ωκεανιδών από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή Ασπροπύργου.
Λίγο μετά τις 12 άνοιξε η νέα παραλιακή στο ρεύμα προς Αθήνα λίγο πριν την υπόγεια σήραγγα στο ύψος του Σταύρος Νιάρχος.
Πλημμυρισμένοι δρόμοι και πεζοδρόμια