Ελλάδα

Καιρός: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι – Πώς θα εξελιχθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ο ασταθής καιρός συνεχίζεται για όγδοη ημέρα με σφοδρές καταιγίδες και έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν την χώρα.

Η αστάθεια του καιρού στη χώρα συνεχίζεται για όγδοη ημέρα και οι μετεωρολόγοι καταγράφουν την πορεία που θα ακολουθήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής, ισχυρές καταιγίδες με κατά τόπους χαλαζόπτωση έχουν πλήξει το λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ πυκνό χαλάζι έπεσε στο Μαρούσι.

Μάλιστα, χαλάζι έπληξε το το Περιστέρι, τα Ανω Λιόσια και την Πετρούπολη.

Επιπλέον, έντονη χαλαζόπτωση και καταιγίδες πλήττουν τα βόρεια Προάστια.

Εξάλλου, με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει από νωρίς για τα έντονα φαινόμενα και χρονικά για την Αττική τα είχε προσδιορίσει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ακόμη, υπήρξαν σημαντικά προβλήματα σε εταιρείες, μετά από την διακοπή ρεύματος αλλά και λόγω κεραυνού που έπεσε πάνω σε κτίριο στην Εκάλη.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις αναμένονται:

α. Σήμερα Δευτέρα (01-06-2020), στα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου, στα Δωδεκάνησα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στην Κρήτη (κυρίως στα ανατολικά).

β. Αύριο Τρίτη (02-06-2020), τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του βορείου και ανατολικού αιγαίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά της υπόλοιπης χώρας.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αεροδρόμια: Παρατείνεται η καραντίνα των ταξιδιωτών - Τι αλλάζει από τις 15 Ιουνίου
Αθήνα προς Άγκυρα για γεωτρήσεις στο Αιγαίο: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις
Chevron Right