Ελλάδα

Ελαφόνησος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά

Δύσκολη ήταν και χθεσινή η νύχτα στην Ελαφόνησο όπου η φωτιά εξελίσσεται για τρίτη μέρα χωρίς όμως πλέον να υπάρχει ενεργό μέτωπο.

 

Ισχυρές δυνάμεις με δεκάδες πυροσβέστες να προσπαθούν να σβήσουν πλήρως την πυρκαγιά πριν ενισχυθούν οι άνεμοι. 

Η φωτιά προκάλεσε περιβαλλοντική καταστροφή στο νησί της Λακωνίας, καθώς τουλάχιστον το 25% του νησιού έχει γίνει στάχτη. Δεν υπάρχουν κατεστραμμένα σπίτια.

Χθες εκκενώθηκαν προληπτικά ο οικισμός Παναγιά, ξενοδοχεία στην περιοχή και το Σίμος από όπου 500 άτομα αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν το Σάββατο και άλλα τόσα την Κυριακή.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, καλύτερη είναι η εικόνα και στις τελευταίες φωτιές που ξέσπασαν χθες στην Άρλα Αχαΐας και στην Σταθά Αμφιλοχίας.

Συνολικά η πυροσβεστική αντιμετώπισε το σαββατοκύριακο περίπου 380 δασικές και αστικές πυρκαγιές.

Σε επιφυλακή παραμένει ο κρατικός μηχανισμός λόγω υψηλών θερμοκρασιών και σφοδρών ανέμων, αφού σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς παραμένει αρκετά υψηλός για αρκετές περιοχές της χώρας. 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ρωσία: Η στιγμή που Tesla ανατινάζεται και τυλίγεται στις φλόγες σε κεντρικό δρόμο της Μόσχας (Βίντεο)
Ραγκούσης: Άνοιξαν την κερκόπορτα, καταργούν το ΑΣΕΠ
Chevron Right