Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τη νέα γυναικτονία στη Ρόδο με θύμα την 31χρονη εκπαιδευτικό που έπεσε νεκρή από τα πυρά του πρώην συντρόφου της ο οποίος λίγο αργότερα αυτοκτόνησε.
Η κηδεία της άτυχης Δώρας θα γίνει σήμερα στις 16.00 στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπου εφημέριος είναι ο θείος της Δώρας, αδερφός του μπαμπά της. Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 12:00, θα γίνει η κηδεία του αυτόχειρα δολοφόνου της.
Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει όσα έγιναν από το οπλισμένο χέρι του 40χρονου. «Περίμενα την κόρη μου να την πάρω για να την πάω στο μάθημα. Εκείνη την στιγμή ακούω δύο πυροβολισμούς. Βλέπω καπνούς, την πόρτα ανοιχτή του αυτοκινήτου και ένα σώμα πεσμένο. Δεν φαντάστηκα ότι κάποιος μπορεί να πυροβόλησε. Εκείνη τη στιγμή βλέπω το αυτοκίνητο με τον δράστη να περνάει δίπλα μου. Και φτάνοντας δίπλα στο αμάξι που ήταν σπασμένα τα τζάμια, είδα την κοπέλα ανάσκελα χτυπημένη, και τότε συνειδητοποίησα» δήλωσε στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο Θανάσης Ζαχαρόπουλος.
«Δεν την ήξερα την κοπέλα, αλλά ήταν σαν άγγελος. Κάτι δεν πάει καλά. Δεν γίνεται ο καθένας να αυτοδικεί με αυτό τον τρόπο. Έχω δύο κόρες και το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι αν τύχω σε κάτι τέτοιο τί θα γίνει; Έχω σοκαριστεί από χθες» πρόσθεσε.
Τα προφητικά λόγια
Μόλις πέντε ημέρες πριν την αποτρόπαια δολοφονία, η Ντόρα είχε εκμυστηρευθεί στην ξαδέλφη της τους φόβους της, λέγοντας ότι εάν συνέχιζε την σχέση με τον 42χρονο θα την έβλεπαν στις ειδήσεις. «Το μόνο που μου είπε είναι ότι Ελένη έφυγα και ευτυχώς που έφυγα γιατί μπορεί να κατέληγα όπως οι υπόλοιπες κοπέλες που βλέπουμε στην τηλεόραση.
Τι λέει η πρώην σύντροφός του
Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 40χρονος ήταν βίαιος. Στο παρελθόν είχε απειλήσει και χτυπήσει την πρώην σύντροφό του.
«Θα μπορούσα να ήμουν στη θέση της», λέει και επιρρίπτει ευθύνες σε άτομα που τον γνώριζαν. Περιγράφει πόσο κτητικός και απειλητικός είχε γίνει μετά τον πρώτο καιρό της γνωριμίας τους. «Όλοι γνώριζαν τη συμπεριφορά του. Είχα ενημερώσει τους φίλους και την αδερφή του. Κανείς δεν με άκουσε, μου έλεγαν να πάω εγώ σε ψυχολόγο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο πατέρας του 40χρονου, μιλώντας στον Alpha, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.
«Αυτό που έκανε το ξέρει η ψυχούλα του και μόνο. Από τη στιγμή που δεν έχεις παιδιά, δεν έχεις νιώσει τον πόνο του παιδιού σου και δεν έχει μείνει το παιδί σου τυφλό για δύο χρόνια. Τον πυροβόλησαν στο κυνήγι και δεν ξέρεις τι πέρασε μετά με τη γυναίκα του. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι. Ο γιος μου το έκανε από τη μεγάλη του αγάπη», είπε.
«Είμαι πατέρας και πονάω. Το κακό έγινε πια, τελείωσε. Δικαιοσύνη δε μπορείς να βρεις πουθενά. Φύγανε και οι δύο. Λυπάμαι τους γονείς, λυπάμαι τον εαυτό μου και τη γυναίκα μου. Αυτή τη στιγμή περνάω το δράμα μου, θέλω να κηδέψω το παιδί μου και όταν θα έρθει η κατάλληλη ώρα θα μιλήσω. Έχουμε κι άλλους μάρτυρες. Συμμερίζομαι αυτούς τους γονείς, τους λυπάμαι και ζητάω συγγνώμη. Για τις άλλες μηνύσεις, δεν θα μιλήσω. Έχετε μιλήσει με αυτές τις γυναίκες; Τέλος συζήτησης», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πατέρας του 40χρονου.