Νέος και μάλιστα διπλός συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το απόγευμα της Τρίτης (13/7), καθώς φωτιά ξέσπασε με μικρή διαφορά ώρας σε δύο μέτωπα στην περιοχή του Βόλου.
Η πρώτη σημειώθηκε στην περιοχή Σκαφίδες του δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, και συγκεκριμένα κοντά στη Β’ ΒΙΠΕ και καίει πουρνάρια και ξερά χόρτα.
Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.
Πρόκειται για φωτιά που ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, από άγνωστη ως τώρα αιτία.
Πολύ κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς υπάρχει και πρατήριο υγρών καυσίμων το οποίο προστατεύουν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ σε μικρή απόσταση βρίσκεται και η μεγάλη βιομηχανική μονάδα της Χαλυβουργίας Ελλάδος, καθώς και άλλες μικρότερες βιομηχανίες.
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, στην #πυρκαγιά στην περιοχή Σκαφίδες του δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 14 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 13, 2021
Το δεύτερο πύρηνο μέτωπο αφορά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πετρομάγουλο Διμηνίου του δήμου Βόλου Μαγνησίας.
Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 Ε/Π.
Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, στην #πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πετρομάγουλο Διμηνίου του δήμου Βόλου, Μαγνησίας επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 1 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 13, 2021
Όπως αναφέρθηκε, στη μάχη για την κατάσβεσή τους έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη ωστόσο δεν απειλούν τους οικισμούς της περιοχής και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.