Ελλάδα

Λέκκας για το μπαράζ σεισμών στη Θήβα: Είναι ιδιόρρυθμη ακολουθία – Πάμε σε απόσβεση

Για το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θήβα μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας. Συνολικά σημειώθηκαν πάνω από 85 σεισμοί.

Ως ένα ιδιαίτερο φαινόμενο χαρακτήρισε ο Ευθύμιος Λέκκας το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη Θήβα. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερο φαινόμενο, καθώς αυτή η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται εδώ και 4 μήνες περίπου, με τον μεγαλύτερο σεισμό να είναι αυτός των 5,1 ρίχτερ που εκδηλώθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν, συνολικά, 85 σεισμοί με τον μεγαλύτερο από αυτούς να έχει μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

«Έχουμε συνεχώς δονήσεις που μάλιστα ακολουθούν μια αυξομειούμενη δομή, άλλες φορές είναι λίγες, άλλες γίνονται περισσότερες με αποκορύφωμα χθες που σημειώθηκαν δεκάδες δονήσεις, ευτυχώς όμως πολύ μικρού μεγέθους», είπε.

Ο κ. Λέκκας συμπλήρωσε, πώς «όπως έχουμε συζητήσει στην επιτροπή Σεισμικού Κινδύνου, πρόκειται για μια ιδιόρρυθμη ακολουθία και μάλλον πάμε σε απόσβεση».

Υπογράμμισε δε ότι η περιοχή δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό από 5,2 -5,3 ρίχτερ. Ο μόνος λόγος ανησυχίας είναι η παρατεταμένη διάρκεια που ταλαιπωρεί τους κατοίκους. Πρόσθεσε όμως πως «ένας σεισμός της τάξης των 5.2 – 5,3 ρίχτερ που θεωρείται πως είναι η οροφή για την περιοχή, μπορεί να είναι επιβλαβής για παλιά κτήρια και γι’ αυτό έχει δοθεί η οδηγία στους κατοίκους να μην προσεγγίζουν παλιά σπίτια και ετοιμόρροπες κατασκευές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Πρώτη» της Φώφης, με επίθεση στον Ανδρέα Λοβέρδο και αιχμές στον Ανδρουλάκη
Βασιλακόπουλος: Πήραμε όλοι πτυχίο Ιατρικής από το Facebook - Πρόβλημα παιδείας
Chevron Right