Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, κάτι που είχε προαναγγελθεί.

Την αποχαιρετιστήρια Λειτουργία ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων, τέλεσε σήμερα Κυριακή 18 Αυγούστου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Καλαβρύτων, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος.

Η παραίτηση υπογράφηκε χθες 17 Αυγούστου, ημέρα που χειροτονήθηκε Δεσπότης και αύριο κατατίθεται επισήμως στην Ιερά ΣύνοδοΜετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησής του, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαβρύτων, βρέθηκε η απερχόμενος Δήμαρχος κ. Λαζουράς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος με τον Μητροπολίτη να τους ευχαριστεί για την επί σειρά ετών αγαστή συνεργασία και με του δύο και τους δώρησε ένα αναμνηστικό.

Στον Ιερό Ναό, ήταν επίσης, ο τ. Βουλευτής και Νομάρχης κ. Κατσικόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Χουλιάρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μαγκαφάς, ο καθηγητής ιατρικής κ. Γεώργιος Ζωγράφος και πολλοί άλλοι.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συμπληρώνει 41 ολόκληρα χρόνια τον Οκτώβριο από την ημέρα που ενθρονίσθηκε Μητροπολίτης.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Δεν θα αναπτύξει νέους πυραύλους η Μόσχα
Βρούτσης: «Καταργείται το ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων»
Chevron Right