Με αφορμή τις διαδηλώσεις στη Κούβα, η ΚΝΕ έκανε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου.
Η συγκέντρωση έγινε μπροστά στο πάρκο Ελευθερίας, ενώ ακούστηκαν συνθήματα, όπως «η Κούβα δεν είναι μόνη της» και ότι «οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δε θα περάσουν».
Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαβάστηκε το εξής μήνυμα που απέστειλε η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας:
«Σύντροφοι και συντρόφισσες, θερμούς χαιρετισμούς σε όλους σας. Σας ευγνωμονούμε βαθύτατα για την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης που λάβαμε από εσάς. Ακόμα μια φορά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, επιδιώκοντας να καταπνίξει την επαναστατική μας διαδικασία, κατάφερε να βρει στο νησί μας αδίστακτα άτομα τα οποία είναι έτοιμα να ξεπουλήσουν την αξιοπρέπειά τους στην ”αυτοκρατορία” και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν το Σοσιαλισμό μας.
Επαναβεβαιώνουμε όσο ποτέ άλλοτε ότι, υπό από την ακατανίκητη καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματός μας, θα αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το αντεπαναστατικό κύμα που φαίνεται αποφασισμένο να σπιλώσει τη λαϊκή μας κυριαρχία. Ακολουθώντας την έκκληση του Προέδρου μας, Ντίας Κανέλ, να καταλάβουμε τους δρόμους που ανήκουν στους επαναστάτες, φωνάζουμε πιο δυνατά από ποτέ άλλοτε, “Εδώ κανείς δεν παραδίνεται”!».
Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση, μέσα από τον φακό της EUROKINISSI: