Σε μία απέραντη «χωματερή» μελισσοκόμων έχει μετατραπεί ο Υμηττός, με τα σκουπίδια να σχηματίζουν «βουνά» από καύσιμη ύλη, έτοιμη να αναφλεγεί εν μέσω καλοκαιρού και καύσωνα.
Όπως φαίνεται στα πλάνα του MEGA, πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στο βουνό του Υμηττού και αυθαίρετα τοποθετούν κυψέλες, αφήνοντας πίσω τους σκουπίδια, από λάστιχα αυτοκινήτων, γκαζάκια, τζάμια μέχρι και τηλεοράσεις.
Όλη αυτή η ύλη αποτελεί «βόμβα» για τον Υμηττό, καθώς είναι πολύ εύκολο να προκαλέσουν πυρκαγιά.
Όπως αναφέρει το κανάλι, εδώ και δύο μήνες
«Η προσπάθεια που γίνεται για τον καθαρισμό του Υμηττού έχει ξεκινήσει εδώ και 2 μήνες, είναι ένα τεράστιο επιχειρησιακό σχέδιο. Με αφορμή αυτό το μεγάλο σχέδιο καθαρισμού του Υμηττού έγιναν 100 αυτοψίες και σε 50 από αυτές που αφορούσαν μελισσοκομική δράση η εικόνα ήταν καταστροφική για το περιβάλλον. Έτσι αποστείλαμε επιστολή στον πρωθυπουργό και στους υπεύθυνους υπουργούς, στην οποία ζητάμε να δημιουργηθεί ένα μητρώο καταγραφής μελισσοκόμων», δήλωσε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Δείτε το βίντεο: