Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συζητείται σήμερα το θέμα της νομιμοποίησης ή μη των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων δανείων» να προχωρούν σε πλειστηριασμούς.
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από νωρίς το πρωί έχουν καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν αναμένεται να υπάρξει απόφαση σήμερα, ενώ νωρίτερα υπήρξε και αίτημα αναβολής από τον δικηγορικό σύλλογο Αιγίου, το οποίο απορρίφθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο.
Ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και όχι ο Εισαγγελέας ΑΠ Ισίδωρος Ντογιάκος, θα είναι ο εισαγγελέας, που θα κάνει την εισήγηση.
Έξω από το ανώτατο δικαστήριο έχει συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, που διαμαρτύρεται για την άρση του μέτρου προστασίας. Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «πρώτα οι πολίτες, όχι οι τραπεζίτες» ζητούν άμεσα λύση στο πρόβλημά τους.
Στη συγκέντρωση βρίσκονται και βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κόσμος του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Δείτε φωτογραφίες από τον Άρειο Πάγο: