Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, την οποία ο 30χρονος ομολόγησε πως δολοφόνησε στη Φολέγανδρο, μίλησε για την υπόθεση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1.
Διαβάστε ακόμα: Η απίστευτη αιτία του καβγά που οδήγησε στο έγκλημα και όλα τα νέα στοιχεία
«Όπως γνωρίζετε, είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης που είναι μυστική, δεν διαρρέει τίποτα. Δεν γνωρίζω αν όσα διέρρευσαν στα ΜΜΕ είναι αληθή. Εμείς ως το μέρος της υποστήριξης της κατηγορίας δεν έχουμε δυνατότητα να έχουμε καμία πρόσβαση στη δικογραφία τουλάχιστον στο στάδιο της προανάκρισης, μόνο ο κατηγορούμενος έχει και οι συνάδελφοί μου που θα τον υπερασπιστούν.
Η υπόθεση αφού ολοκληρωθεί, θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου που είναι η κατά τόπον αρμόδια Εισαγγελία. Από τον εισαγγελέα ή την εισαγγελέα Νάξου που θα επεξεργαστεί τη δικογραφία, θα ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη. Με αυτήν την ποινική δίωξη, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή ή ανακρίτρια Νάξου, εκεί ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί, πιθανότατα θα πάρει προθεσμία.
Την ημέρα της απολογίας του έχουμε δικαίωμα εμείς, η οικογένεια δηλαδή, να δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας και εκεί να πάρουμε και αντίγραφα», δήλωσε ο ποινικολόγος.
Ερωτηθείς για την αντίδραση των γονέων του κοριτσιού, ο κ. Κούγιας απάντησε ως εξής: «Επικοινώνησαν μαζί μου χθες το βράδυ, περί τα μεσάνυχτα, ο πατέρας… Εκείνο που μου ζήτησε είναι στο πλαίσιο της δίκαιης δίκης, ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί με τη μεγαλύτερη ποινή. Του είπα ότι αυτό δεν είναι δική μου λειτουργία, αλλά των δικαστών που θα δικάσουν, είναι τρεις δικαστές και τέσσερις ένορκοι. Η δίκη θα γίνει σε δικαστήριο είτε στη Νάξο είτε στη Σύρο».
«Η μητέρα επικοινώνησε μαζί μου με προσωπική της πρωτοβουλία, μου είπε ότι έχει κάποια στοιχεία τα οποία θέλει να μου δώσει αύριο, είτε πριν είτε μετά την κηδεία… Μου είπε ορισμένα στοιχεία. Μου είπε ότι η γνωριμία ήταν περίπου ενός έτους, δεν ήταν σχέση… δεν υπήρχε σοβαρή σχέση με την έννοια του να έχει υπάρξει γνωριμία των γονέων της κοπέλας, γνώριζαν ότι υπήρχε αυτό το πρόσωπο στη ζωή του παιδιού τους. Η μητέρα μου είπε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα η κοπέλα της είπε ότι νιώθει πως ο δράστης παρακολουθεί τα μηνύματά της.
Και ρώτησε, επειδή ο δράστης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε η οικογένεια, η σχολή του με τα κομπιούτερ και την πληροφορική, εάν είχε τη δυνατότητα αυτή να το κάνει, η μητέρα προσπάθησε να μάθει και της είπε ότι πράγματι είχε τη δυνατότητα, αν είχε ειδικές γνώσεις να παρακολουθεί τα μηνύματα και αυτή ήταν η τελευταία πληροφόρηση που είχα από τη μητέρα. Αύριο δεν γνωρίζω τι θα μου πει. Εμάς μας ενδιαφέρει να παρέμβουμε στη δικογραφία…», προσέθεσε ο δικηγόρος.
Ερωτηθείς για την έξαρση των γυναικοκτονιών στην Ελλάδα το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κ. Κούγιας απάντησε: «Είμαι πολλά χρόνια στα δικαστήρια μέσα, αυτό που γίνεται τελευταία δείχνει μια απομυθοποίηση εκ μέρους των ανδρών της δραστικής επιρροής στη ζωή των ανδρών των γυναικών.
Η γυναίκα είναι το πιο υπέροχο πλάσμα της φύσης, φέρνει στη ζωή τα παιδιά, διαιωνίζει την ανθρωπότητα. Αλλά συγχρόνως το διαδίκτυο έχει καταργήσει την απευθείας κοινωνική επαφή των ανθρώπων και αυτό κατά την άποψή μου δημιουργεί μία αντικοινωνικότητα στην προσωπικότητα των ανδρών. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η γυναίκα πια δεν υποκύπτει. Δεν είναι σαν την παλιά εποχή που υπέμενε, έχει προσωπικότητα που εξελίσσεται συνεχώς και τις περισσότερες φορές αντιδρά».