Πλησιάζει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 2023, με την πρώτη μέρα της Σαρακοστής για φέτος να έρχεται στις 27 Φεβρουαρίου.
Αν και η πρώτη μας σκέψη είναι ότι έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για διοργανώσουμε μια μικρή εκδρομή, στην πραγματικότητα καλό θα ήταν να βιαστείτε εάν θέλετε να προλάβετε καταλύματα με πιο οικονομικές τιμές.
Ειδικότερα όσον αφορά το πανέμορφο και τουριστικό Ναύπλιο, μια μικρή έρευνα μας έδειξε ότι έχουν απομείνει λίγα μόλις δωμάτια που διατίθενται ακόμα σε χαμηλές τιμές για το τριήμερο 25 – 27 Φεβρουαρίου.
Αυτό το δημοσίευμα, λοιπόν, λειτουργεί όχι μόνο ως ένας οδηγός με ιδέες για προορισμούς κοντά στην Αθήνα, αλλά και ως μια υπενθύμιση για τους επίδοξους εκδρομής της Καθαράς Δευτέρας!
Καθαρά Δευτέρα 2023 – Προορισμοί: Ναύπλιο
Απέχοντας μόλις 2 ώρες από το κέντρο της Αθήνας, το κουκλίστικο Ναύπλιο αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό για τους κατοίκους της πρωτεύουσας, χειμώνα – καλοκαίρι.
Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, εάν περιμένετε μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι τιμές διαμονής θα είναι αρκετά τσιμπημένες, ωστόσο μέχρι στιγμής υπάρχουν ορισμένα καταλύματα που προσφέρουν δωμάτια από 25 – 30 ευρώ τη βραδιά κατ’ άτομο.
https://www.instagram.com/p/CPNgjQFDu4R/
Καθαρά Δευτέρα 2023 – Προορισμοί: Λεωνίδιο
Το Λεωνίδιο είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά χωριά της Αρκαδίας, ωστόσο παραμένει γραφικό, με τα πετρόχτιστα σπιτάκια και καλντερίμια του και φόντο μια σειρά από επιβλητικούς κόκκινους βράχους.
Απέχοντας 3 ώρες από το κέντρο της Αθήνας είναι ότι πρέπει για μια τριήμερη εξόρμηση, ενώ συνδυάζει συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα με έναν μοναδικό τρόπο. Στο Λεωνίδιο, θα βρείτε περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από τα 25 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση.
https://www.instagram.com/p/CdC6YmBsndf/
Καθαρά Δευτέρα 2023 – Προορισμοί: Αγκίστρι
Το καταπράσινο Αγκίστρι αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν λίγο άρωμα νησιού, καθώς… πετούν το χαρταετό τους.
Ακόμα και το Φεβρουάριο, τα δρομολόγια από την Αθήνα απ’ ευθείας προς το Αγκίστρι είναι τακτικά και διαρκούν κάτι λιγότερο από 1 ώρα, εάν ξεκινήσετε από το λιμάνι του Πειραιά. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι γύρω στα 20 ευρώ ανά άτομο (κανονικό εισιτήριο), ενώ δωμάτια εάν βιαστείτε βρίσκετε ακόμα και με 15 ευρώ τη βραδιά εάν προτιμήσετε την περιοχή της Σκάλας.
https://www.instagram.com/p/CcNQLMAo4zH/
Καθαρά Δευτέρα 2023 – Προορισμοί: Τρίκορφο
Αν και μόλις 3 ώρες από την Αθήνα, το Τρίκορφο Φωκίδας αποτελεί έναν από τους λιγότερο γνωστούς προορισμούς για εκδρομές. Εκεί, θα βρείτε δωμάτια των οποίων οι τιμές ξεκινούν από τα 30 – 40 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση.
Το χωριό είναι περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση, ενώ εντυπωσιάζει τον κάθε επισκέπτη με την αρχοντική αρχιτεκτονική του, με το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να είναι η πέτρινη Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες.
https://www.instagram.com/p/CSqzrrsqWhP/