Ενημέρωση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία 4) εξέδωσε η Πολιτική Προστασία στις εξής περιοχές:
- Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
- Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Η πρόγνωση και οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, όλη την εβδομάδα που διανύουμε, θα επικρατήσουν καλοκαιρινές συνθήκες, με τα μελτέμια να επιστρέφουν και μαζί τους ο αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς.
Ισχυρό μελτέμι από την Πέμπτη που θα φτάνει στο Αιγαίο τα 7-8 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εβδομάδας σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.
Ενισχύεται το μελτέμι στο Αιγαίο σύμφωνα και με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου.
https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/363624925127208