Ελλάδα

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα από τις αλλαγές στην Αθήνα

Άρχισε να υλοποιείται ο «Μεγάλος Περίπατος» της Αθήνας. Οι πρώτες εικόνες.

Από την Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολο της και την Ηρώδου Αττικού ξεκινά σήμερα Πέμπτη πιλοτικά ο «Μεγάλος Περίπατος» και δημιουργούνται οι πρώτες ζώνες προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.

Ο δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε τις διαγραμμίσεις χωροθέτησής του σ΄αυτές τις κεντρικές οδούς. Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του, το κέντρο της Αθήνας θα παραμένει ανοιχτό για όλους και η κυκλοφορία των οχημάτων θα ρυθμίζεται με ασφάλεια, σε συγκεκριμένα σημεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου ενώ οι αντίστοιχες παρεμβάσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου.

Στην ανακοίνωση του δήμου, υπογραμμίζεται ότι «ο πιλοτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων δίνει την δυνατότητα το επόμενο διάστημα να γίνουν όποιες αλλαγές κριθούν σκόπιμες προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το αρτιότερο τόσο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης.

{gallery}MEGALOS PERIPATOS{/gallery}

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Lufthansa: Ετοιμάζεται για περισσότερες από 20.000 απολύσεις
Τον Ιούνιο η Ιβηροαμερικανική λογοτεχνία έρχεται στο σπίτι μας από το Public
Chevron Right