Στη σύλληψη του φερόμενου ως δολοφόνου του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το μεσημέρι της Τετάρτης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Επικοινώνησα με τον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσω ότι πριν από λίγο συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Η Ελληνική Αστυνομία και σε αυτή την περίπτωση πράττει το καθήκον της», έγραψε στο Twitter.
Θέλω να εκφράσω με όλη μου την ψυχή τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Άλκη, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Ξέρω ότι αυτό δεν απαλύνει τον πόνο των αγαπημένων του προσώπων. Τουλάχιστον, θα αποδοθεί δικαιοσύνη.
— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) February 2, 2022
Η ΕΛ.ΑΣ πραγματοιώντας εξονυχιστικές έρευνες από χθες, κατάφερε να «δέσει» τον έναν από τους φερόμενους ως δράστες της δολοφονίας αξιοποιώντας μαρτυρίες και οπτικό υλικό.
Υπενθυμίζεται ότι χθες προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.
Το προφίλ του δράστη – Πώς έφτασε στα ίχνη του η ΕΛ.ΑΣ
Ο φερόμενος ως δολοφόνος του 19χρονου Άλκη, για τον οποίο είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητο η Αστυνομία, είναι 23 ετών, αλβανικής καταγωγής και γεννημένος στη Θεσσαλονίκη.
Έπειτα από ένα 24ωρο ερευνών, η ΕΛΑΣ πέρασε χειροπέδες στον 23χρονο, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν προκύψει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φερόμενος ως δράστης έχει καταγραφεί σε βίντεο να βρίσκεται μέσα στο λευκό όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.
Παράλληλα, καθοριστικής σημασίας ήταν η μαρτυρία φίλου του Άλκη, με τον οποίο ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ, ο οποίος τον αναγνώρισε. Ο 23χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι το «όπλο» της επίθεσης είχε εντοπιστεί κοντά στο σημείο της επίθεσης και είχε παραδοθεί στους αστυνομικούς για περαιτέρω έρευνα.
Εξιτήριο για τους τραυματίες
Ο 18χρονος και ο 20χρονος που τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση, φαίνεται ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση και μπορεί να βγουν από το νοσοκομείο ακόμα και αύριο, Πέμπτη, όπως μεταφέρει το grtimes.gr.