Ελλάδα

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία»

Στα επόμενα βήματα της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα όσον αφορά στην υπόθεση του βιασμού της αναφέρθηκε ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, σχολιάζοντας παράλληλα τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών της εξετάσεων.

Το πρώτο του σχόλιο μετά την ανακοίνωση των αρνητικών αποτελεσμάτων στις τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα, έκανε ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, με ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στο αλκοόλ, ο κ. Ζιώγας υπογραμμίζει πως «δεν μπορεί να γίνει αναγωγή από τους μεταβολίτες αιθανόλης που ανιχνεύονται στα ούρα στο μέγεθος και στη βαρύτητα μέθης».

Όσον αφορά δε, τις ναρκωτικές ουσίες και ειδικότερα το λεγόμενο χάπι βιασμού, η ανεύρεσή του, όπως τονίζει, «ούτως ή άλλως ήταν απολύτως αδύνατη», διότι το δείγμα ούρων που εξετάστηκε λήφθηκε τουλάχιστον 18 ώρες μετά την καταγγελία, ενώ ανιχνεύεται, κατά τον ίδιο, μέχρι τις 12 ώρες.

Και νέες εξετάσεις στον ορίζοντα

Ο κ. Ζιώγας σημειώνει, επιπλέον, ότι θα ακολουθήσουν και νέες εξετάσεις στο αντιδείγμα των ούρων που έχει διατηρηθεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις σε άλλα στοιχεία του οργανισμού της 24χρονης, όπως στο τριχωτό της κεφαλής και στα δείγματα dna που ήδη ανιχνεύτηκαν.

«Τώρα αρχίζει ο πραγματικός αγώνας για τη Γεωργία…» καταλήγει, μεταξύ άλλων, η δήλωσή του.

Πώς αντέδρασε ένας εκ των καταγγελλομένων

Νωρίτερα, προηγήθηκε η πρώτη αντίδραση από τον δικηγόρο ενός καταγγελόμενου, ο οποίος μίλησε για δικαίωση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά «κατά παντός υπευθύνου».

«Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν είχαμε σχέση με όσα μας κατηγορούσαν. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη. Οι εντολείς μου, στο άκουσμα των αποτελεσμάτων, δεν ένιωσαν απλώς ανακούφιση αλλά δικαίωση. Επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους εναντίον παντός υπευθύνου», ανέφερε ο Δημήτρης Τσάκος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 23χρονος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη
ΔΕΔΔΗΕ – Διακοπές ρεύματος: Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος χρήσης
Chevron Right