Ελλάδα

ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: Ακόμα και η χούντα δεν κατάργησε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εν ισχύ

Με μία σκληρή ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ έρχεται η πρώτη αντίδραση από την πλευρά των εργαζομένων της ΔΕΗ, αναφορικά με τις εξαγγελίες του πακέτου μέτρων που εισηγείται η κυβέρνηση για την επιχείρηση, τα οποία περιλαμβάνουν την κατάργηση της έκπτωσης που δικαιούνταν.

 

«Δυστυχώς η κυβέρνηση προχωρά με βήματα που “λοξοκοιτάνε” προς τον κοινωνικό αυτοματισμό», σημειώνει σχετικά η Ομοσπονδία.

«Η απόφασή της (του αρμόδιου υπουργείου εν προκειμένω) να καταργήσει την έκπτωση που δικαιούνται (μέσω ΕΣΣΕ) οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στον Όμιλο ΔΕΗ είναι πρωτοφανής. Ακόμα και η χούντα δεν κατάργησε μεμονωμένα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εν ισχύ!
Παράλληλα, με την κίνηση του ο κ. Χατζηδάκης αποδεικνύεται ασυνεπής για όσα δημοσίως δεσμεύτηκε (“διάλογος και όχι αιφνιδιασμοί”) πριν από έναν μήνα μετά την συνάντησή του με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ», προστίθεται στο δελτίο τύπου του συνδικάτου.

«Περιμέναμε και ελπίζαμε πως για μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να είχε προηγηθεί συνάντηση τόσο με τον κύριο υπουργό – άλλωστε εκκρεμεί, μετά την πρώτη, μια νέα συνάντηση μαζί του- όσο και με το νέο πρόεδρο της εταιρίας. Θα θέλαμε πάντως να υπενθυμίσουμε στον κύριο υπουργό ότι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ έχουν υποστεί μειώσεις –λόγω των μνημονιακών “ρυθμίσεων” – που αθροιστικά ξεπερνούν τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ (από το 2010 έως σήμερα), σε ποσοστό δηλαδή που φθάνει στο 55%!», τονίζει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

«Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη “παροχή σε είδος” είναι προϊόν διαβούλευσης, αποτελεί διάταξη ΕΣΣΕ του 1991 και φορολογείται στην ανώτερη κλίμακα. Συνεπώς η κατάργησή της συνιστά ευθεία μείωση μισθού!», τονίζεται. «Όσο για τα δήθεν “προνόμια” των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ (στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση), το μεγαλύτερο προνόμιο των εργαζομένων είναι τα εκατοντάδες εργατικά δυστυχήματα».

Τέλος, Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πιστεύει ότι «η κίνηση της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι επικίνδυνη καθώς ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, “στοχοποιεί” εργαζομένους και είναι κραυγαλέος λαικισμός!».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Όργιο φοροδιαφυγής σε τουριστικά καταλύματα σε Κυκλάδες, Ιόνιο και Δωδεκάνησα
Τροχαίο στο Αίγιο: Ο 28χρονος εμπλέκεται σε καταδίωξη με τραυματισμό αστυνομικού
Chevron Right