Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος που ομολόγησε την δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.
Σημειώνεται, πως ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας έχει καταλήξει σε συμπεράσματά. όσον αφορά τι έγινε πριν ο 30χρονος δράστης σπρώξει την Γαρυφαλλιά από τα βράχια στη Φολέγανδρο.
Η ιατροδικαστική έκθεση, που αναμένεται να κατατεθεί καθώς βρισκόμαστε εν αναμονή και τον τοξικολογικών εξετάσεων, φανερώνει πως ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος γρονθοκόπησε τη σύντροφό του και από αυτά τα χτυπήματα προκλήθηκαν οι κακώσεις στην κεφαλή, ενώ στη συνέχεια την έσυρε στα βράχια και την πέταξε στη θάλασσα. Από εκεί προκλήθηκαν κάποιες από τις εκδορές που είχε στο σώμα της ενώ ο θάνατός της τελικά προήλθε από πνιγμό.
Τα στοιχεία αυτά ήδη έχουν γνωστοποιηθεί στις δικαστικές αρχές.
Επίσης, ο συνήγορος της οικογένειας της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωσή του κάλεσε τον δράστη και τον συνήγορό του «να προσέξουν πολύ».
Όπως τόνισε, «τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο Έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη».
«Στο τέλος», πρόσθεσε, «με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως».
Στο Κέντρο Υγείας της Νάξου ο 30χρονος
Στο Κέντρο Υγείας της Νάξου μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο.
Αν και πληροφορίες ανέφεραν πως ο 30χρονος δράστης αρχικά για τον λόγο που μεταφέρθηκε έκανε απόπειρα αυτοκτονίας αστυνομικές πηγές ωστόσο αναφέρουν πως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με συμπτώματα επιληπτικής κρίσης.
Συγκεκριμένα ο 30χρονος βρέθηκε πεσμένος μέσα στο κρατητήριο περίπου στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης, έχοντας όμως τις αισθήσεις του.
Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας εκεί όπου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρνιόταν να εξεταστεί από τους γιατρούς.
Τελικά όπως διαπιστώθηκε τα συμπτώματα που είχε ήταν συμπτώματα επιληπτικής κρίσης.