Σε εξέλιξη βρίσκονται μεγάλες φωτιές σε Αργολίδα, Ζάκυνθο, Ηλεία και Κεφαλονία. Συγκεκριμένα, η φωτιά στην Ηλεία εντοπίζεται σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, μακριά από οικισμούς.
Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και υπάρχουν κάποιες διάσπαρτες κατοικίες οι οποίες όμως δεν έχουν απειληθεί άμεσα. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 33 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 4 αεροσκάφη Canadair.
Την ίδια ώρα παραμένει σε εξέλιξη επίσης μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην Παλική Κεφαλονιάς. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, που όμως δεν έχουν απειληθεί άμεσα. Στο σημείο κινητοποιήθηκαν 19 πυροσβέστες, με 6 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη PZL.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Ηλείας. pic.twitter.com/NB0I2Om3QY
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 13, 2020
Φωτιά στις Βολίμες Ζακύνθου
Φωτια ξέσπασε στις 16:31 το Σάββατο σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Βολίμες, στη Ζάκυνθο, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση, στη θέση Ασκός.
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος εννέα οχήματα με 20 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη, δύο Canadair και δύο PZL.
Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ η κατάσβεσή της χαρακτηρίζεται δύσκολη εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη.
Σε εξέλιξη #πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Βολίμες Ζακύνθου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 #πυροσβέστες με 9 οχήματα και 4 Α/Φ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 13, 2020
Συναγερμός και στην Ερμιονίδα
Συναγερμός σήμανε επισης στην πυροσβεστική από φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετροθάλασσα του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας.
Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.
Σε εξέλιξη #πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πετροθάλασσα του δήμου Ερμιονίδας Αργολίδας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 20 #πυροσβέστες με 8 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 13, 2020
Στο Άγιο Όρος η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και σύμφωνα με την Πυροσβεστική σύντομα αναμένεται να οριοθετηθεί.