Ελλάδα

Θεοδωρικάκος: ΕΔΕ για την παρέμβαση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το περιστατικό της παρέμβασης του Ρουβίκωνα έξω από το κτήριο της Πολιτικής Προστασίας.

Μια διμοιρία της ΟΠΚΕ φρουρούσε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την περασμένη Δευτέρα, αναμένοντας πιθανή επίσκεψη του Ρουβίκωνα. Όταν ολοκληρώθηκε η βάρδια όμως, δεν εμφανίστηκε ποτέ αντικατάσταση, με αποτέλεσμα τα μέλη της συλλογικότητας να δράσουν ανενόχλητα.

Όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, για την παραπάνω «αστοχία» βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ.

«Εστάλη διμοιρία της ΟΠΚΕ και η διμοιρία αυτή ανακλήθηκε. Για το λόγο αυτό έχω διατάξει έρευνα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι αυτός που προέβη σ’ αυτή την πράξη δεν έχει θέση στην αστυνομία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι εσωτερικό κατεπείγον έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας, προειδοποιούσε με κάθε λεπτομέρεια για τις επερχόμενες ενέργειες του Ρουβίκωνα, την περασμένη Δευτέρα. «…σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», προτίθενται να πραγματοποιήσουν δράσεις σήμερα (σ.σ. προχθες) Δευτέρα 31/01/2022 και σε άγνωστο επί του παρόντος χρόνο, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «Αττική Οδός Α.Ε.» καθώς και στο κτήριο που στεγάζεται η «Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας» και εδρεύει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας», έγγραψε χαρακτηριστικά το έγγραφο, ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες να «εντατικοποιήσετε στο έπακρο τα μέτρα προστασίας των προαναφερόμενων στόχων, προς πρόληψη και καταστολή εκνόμων ενεργειών». Η αποτυχία πρόληψης και καταστολής, πλέον αποτελεί αντικείμενο ΕΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Συρία: Ποιος ήταν αποκαλούμενος «καθηγητής» ή «καταστροφέας» ηγέτης του ISIS
Ουκρανία: Η κρίσιμη συνάντηση Πούτιν - Σι Τζινπίνγκ και το κινεζικό μήνυμα στο ΝΑΤΟ
Chevron Right