Ελλάδα

Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια στην Αττική

Για την πορεία του καιρού σε όλη τη χώρα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μίλησε ο Σάκης Αρναούτογλου, βλέποντας στον «ορίζοντα» και νέα επιδείνωση.

Την ώρα που τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου  έκανε λόγο για νέα επιδείνωση του καιρού την ερχόμενη Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος της EΡΤ3, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα, από την Τρίτη ο καιρός φαίνεται ότι θα παρουσιάσει μία επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα χτυπήσουν σε αρκετές ορεινές – ημιορεινές περιοχες ακόμη και στην Αττική με τους βοριάδες να φτάνουν ακόμη και τα 9 μποφόρ κατά τόπους.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες 

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-02-2022
Στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και από τις βραδινές ώρες αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στην περιοχή Κρήτης-Δωδεκανήσων θα είναι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορείου Αιγαίου τους 11 με 13 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά, τα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 16 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-02-2022
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα νότια. Η ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μόνο τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα πελάγη θα είναι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 07-02-2022
Στα δυτικά θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΤΡΙΤΗ 08-02-2022
Αυξημένες νεφώσεις με βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά, αλλά και κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά, καθώς και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Γρήγορα όμως αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΗΠΑ: Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών 22χρονος Αφροαμερικανός – Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο
Η γη της ελιάς - spoiler: Το δάνειο γίνεται θηλειά στον λαιμό της Μυρτάλης
Chevron Right