Ελλάδα

Καιρός: Καρναβάλι με τοπικές μπόρες – Η τελευταία πρόγνωση για την Καθαρά Δευτέρα

Ασταθής αναμένεται να είναι ο καιρός την Κυριακή της Αποκριάς – Πώς θα είναι την Καθαρά Δευτέρα.

Με τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, στο βορειοδυτικό Αιγαίο και στην Κρήτη αναμένεται να κυλήσει η Κυριακή της Αποκριάς (17/03), ενώ ο καιρός θα είναι αισθητά βελτιωμένος την Καθαρά Δευτέρα (18/03), όπως είπε το Σάββατο (16/03) ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN και την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, η Κυριακή αναμένεται να αρχίσει με ηλιοφάνεια, όμως από το απόγευμα και μετά θα συναντήσουμε μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, στο βορειοδυτικό Αιγαίο και στην Κρήτη.

Επίσης, την Καθαρά Δευτέρα (18/03) αναμένονται καλύτερες καιρικές συνθήκες, αφού η αστάθεια θα περιοριστεί προς το νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι στα 6-7 μποφόρ.

Ο καιρός την Κυριακή της Αποκριάς (17/03) από την ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για την Κυριακή της Αποκριάς (17/03), με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Από αργά το απόγευμα, ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ ασθενή τοπικά φαινόμενα θα διατηρηθούν στην κεντρική Μακεδονία και την Κρήτη. Η ορατότητα, τις πρωινές βραδινές ώρες, θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19.

Καιρός, Καιρός Απόκριες, Καιρός Καθαρά Δευτέρα, Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα (18/03) από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, για την Καθαρά Δευτέρα (18/03), στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Βέβαια, στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα κεντρικά και νότια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Επίσης, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4, στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 5 και στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός, Καιρός Απόκριες, Καιρός Καθαρά Δευτέρα, Απόκριες, Καθαρά Δευτέρα

Σάκης Αρναούτογλου: Η πρόγνωσή του για την Καθαρά Δευτέρα

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, ανέφερε την Παρασκευή (15/03) πως, την Κυριακή της Αποκριάς (17/03), αναμένεται νέο πέρασμα με έντονη συννεφιά, που θα καλύψει τη χώρα και από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει.

Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο καιρού στην ΕΡΤ, βροχές αναμένονται σε δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι και μεχρι το απόγευμα, σε ολόκληρη την ενδοχώρα θα έχουμε βροχές ακόμη και στην Αττική. Το βράδυ, ωστόσο, ο καιρός ανοίγει και δεν θα έχουμε φαινόμενα.

Την Καθαρά Δευτέρα (18/03), λίγες συννεφιές θα έχουμε σε Αττική και Εύβοια αλλά και στα βορειοανατολικά της χώρας. Μουντό καιρό θα έχουμε και στην Κρήτη ενώ, από το μεσημέρι προς το απόγευμα, θα έχουμε ίσως στην ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα μια παροδική μπόρα. Ακόμα, την Τρίτη (19/03) θα έχουμε άστατο καιρό από το ύψος της Στερεάς Ελλάδας και βορειότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Αίγυπτος: Κάηκε ολοσχερώς ένα από τα παλαιότερα κινηματογραφικά στούντιο στον αραβικό κόσμο
Ινδία: Πλησιάζει η μεγαλύτερη εκλογική διαδικασία στον κόσμο - Σχεδόν 1 δισ. ψηφοφόροι και πάνω από 2.000 κόμματα
Chevron Right