Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Για «σαφάρι» είχαν βγει οι εμπλεκόμενοι – Νέα στοιχεία

Η αστυνομία δεν αποκλείει να είχαν προβεί σε αντίστοιχο «σαφάρι» αναζήτησης οπαδών αντιπαλων ομάδων και τις προηγούμενες ημέρες και για αυτό το λόγο βρίσκεται σε αναζήτηση επιπλέον βιντεοληπτικο υλικού, πριν την ημέρα της δολοφονίας.

Τουλάχιστον 10 άτομα φαίνεται ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη Κ. τα ξημερώματα της Τρίτης. Αυτό εκτιμούν οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση, καθώς στο βιντεοληπτικο υλικό που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, αποτυπώνονται 4 αυτοκίνητα. Τα δύο που έχουν καταγράφει στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, είναι σταθμευμένα στον ένα κάθετο δρόμο της Θεοδόση Γαζή και με αυτά φαίνεται να διαφεύγουν 6 δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλα δύο Ι.Χ. βρίσκονται στον παράλληλο του συγκεκριμένου δρόμου. Φαίνεται ότι με αυτόν τον τρόπο, οι δράστες προσπαθούσαν να «εγκλωβίσουν» τα θύματα τους. Μάλιστα η αστυνομία δεν αποκλείει να είχαν προβεί σε αντίστοιχο «σαφάρι» αναζήτησης οπαδών αντιπαλων ομάδων και τις προηγούμενες ημέρες και για αυτό το λόγο βρίσκεται σε αναζήτηση επιπλέον βιντεοληπτικο υλικού, πριν την ημέρα της δολοφονίας.

Από τα πρώτα αποτελέσματα της ανάσυρσης δεδομένων του κινητού τηλεφώνου του συλληφθέντα, φαίνεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να διαπιστώνεται οργάνωση και καθοδήγηση πίσω από την αιματηρή επίθεση της περασμένης Τρίτης. Πλέον οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν οι επικοινωνίες και οι επαφές του 23χρονου έγιναν με συνεργούς ή άτομα που “ενορχήστρωσαν” το δολοφονικό «χτύπημα».

Την Παρασκευή, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, η αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε συνδέσμους οπαδών, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Μετά τη Θεσσαλονίκη, οι έρευνες επεκτάθηκαν στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια: κοντάρια, καδρόνια, μαχαίρι, φωτοβολίδες, καπνογόνα, ακόμα και ένα τσεκούρι. Χρειάστηκαν περισσότερη από μισή ώρα για να μπορέσουν να ανοίξουν την είσοδο, καθώς είχε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας. Μάλιστα τόσο στον εσωτερικό χώρο, όσο και έξω από τον σύνδεσμο υπήρχε κλειστό κύκλωμα καταγραφής εικόνας. Με αυτόν τον τρόπο τα μέλη του συνδέσμου προσπαθούσαν ενδεχομένως να προστατευτούν και να εντοπίζουν έγκαιρα οπαδούς από αντίπαλες ομάδες που προσέγγισαν το χωρο στα πλαίσια των συχνών συμπλοκων.

Εκτός από τις έρευνες στην οδό Μενάνδρου, όπου εντοπίστηκαν όλα τα ευρήματα, οι αρχές πραγματοποίησαν έφοδο και σε συνδεσμο του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι, της ΑΕΚ στους Αγίους Αναργύρους, αλλά και σε κλαμπ οπαδών του Ολυμπιακού στο Ίλιον.

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων και παρουσία εκπροσώπων Δικαστικής Αρχής. Στο πλαίσιο των ερευνών, στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: μαχαίρι, τσεκούρι, 2 μη ενεργοποιημένες φωτοβολίδες, 15 ξύλινα και ένα 1 μεταλλικό κοντάρι, 8 ξύλινα καδρόνια με βίδες, 14 κράνη μοτοσυκλέτας, 6 σπρέι βαφής διαφόρων χρωμάτων, 11 καπνογόνα-βαρελάκια, καθώς και σύστημα καταγραφής εικόνας. Όλα τα ευρήματα θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Είναι δεδομένη η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας οι έλεγχοι στους συνδέσμους φιλάθλων να είναι συνεχείς. Όσοι λειτουργούν παρανόμως θα κλείνουν. Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους σε όλη τη χώρα. Πολιτεία και αθλητικοί παράγοντες οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να μπει τέλος στο χουλιγκανισμό μέσα και έξω από τα γήπεδα. Είναι ζήτημα πολιτισμού και ανθρωπιάς», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του Αντ1.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Παραμένουν τα τρακτέρ στη Νίκαια της Λαρισας - Τι θα αποφασίσουν οι αγρότες
Τα μέτρα σήμερα σε εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες - Τι αλλάζει τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου
Chevron Right