Με πτώση κρουσμάτων, σταθεροποίηση, αλλά και άνοδο σε κάποια νησιά φτάνει στο τέλος του ο Ιούλιος.
Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα 25/7
Δείτε ΕΔΩ πού εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμερα 25/7, όλες οι περιοχές
Αν και χθες ανακοινώθηκαν 2.472 κρούσματα, 133 διασωληνωμένοι και 8 νέοι θάνατοι η κατάσταση σε Μύκονο και Πάρο και Σαντορίνη είναι καλά καθώς παραμένει η μείωση των νέων μολύνσεων.
Ωστόσο, σε Τήνο και Ζάκυνθο σημειώνεται μια σημαντική αύξηση στα κρούσματα της τάξεως άνω του 400% και 140%.
Αυτό δεν συνεπάγεται για την ώρα τουλάχιστον νέο συναγερμό, αλλά σίγουρα ανησυχία καθώς πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας πλησιάζοντας το πικ των καλοκαιρινών διακοπών κάτι που ισχύει για όλη την Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στη σημασία των εμβολιασμών σημειώνοντας ότι «όσο περισσότερο εμβολιαστούμε τόσο το καλύτερο. Είναι όμως πρόβλημα ότι έχει εμβολιαστεί μόνο το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και δε μιλάμε για αυτούς που είναι ανένδοτοι, αλλά για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι αμφίθυμο».
Μάλιστα έφερε πρόσθεσε ότι στην ηλικιακή ομάδα των 50-60 ετών, όπου είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 70% «από αυτούς που νοσηλεύονται, μόνο το 5%- 10% είναι εμβολιασμένο», ανέφερε.
Σχετικά με το πολυπόθητο τείχος ανοσίας ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε από την πλευρά του ότι το αναμένουμε τέλος του έτους και πως το καλοκαίρι του 2022 θα τελειώσουν οριστικά τα μέτρα.